NASLOVNICAOPĆINE

Dječji vrtići ”Lipa” Čađavica, Čačinci i Veliki Rastovac dobili vlastitu logopetkinju

U novije se vrijeme povećala potreba za organizacijom institucionalne brige o djeci rane i predškolske dobi na području općina Crnac, Čađavica i Čačinci, pa su Općine tijekom 2019. godine pokrenule aktivnosti za izgradnju novih dječjih vrtića, jer nisu u potpunosti imale riješeno institucionalno pitanje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na svom području.

Općinska vijeća Općine Crnac, Općine Čađavica i Općine Čačinci donijela su Odluke o osnivanju Dječjeg vrtića ”Lipa” Čađavica prema važećem Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju i Zakonu o ustanovama. Načelnici Općina temeljem su navedenih Odluka sklopili Ugovor o osnivanju Dječjeg vrtića ”Lipa” Čađavica. Ideja oko zajedničke Javne ustanove rodila se radi efikasnosti, racionalizacije i funkcionalnosti u radu. Kao takav, Dječji vrtić ”Lipa” Čađavica prvi je primjer u Hrvatskoj, koji je ujedinio i spojio tri vrtića iz tri različite općine pod Jednu upravu sa zajedničkim ravnateljem, logopedom, računovodstvom i domarom.

Svoju djelatnost u Dječjem vrtiću “Lipa” Čađavica, logopetkinja Tereza Silađi započela je 1. rujna, te će prema broju djece u matičnom i područnim odjelima svoj rad provoditi dva dana u  tjednu u Matičnom odjelu u Čađavici, dva dana u Područnom odjelu u Čačincima i jedan dan u Područnom odjelu u Velikom Rastovcu. Na taj će način djeca polaznici Dječjeg vrtića ”Lipa” Čađavica u matičnom i područnim odjelima imati logopedsku skrb tijekom boravka u dječjem vrtiću. Kao takav Dječji vrtić ”Lipa” Čađavica jedini je dječji vrtić u Virovitičko-podravskoj županiji koji svojoj djeci omogućuje stručnu logopedsku brigu i olakšava roditeljima djece, polaznicima vrtića, pronalaženje logopeda u neposrednoj blizini, te štedi vrijeme i novac.
mf (df, Općina Čađavica/Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button