NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dječji vrtić Zeko – Srce toplo kao Afrika

Škola, klupa, bilježnica, učitelj ili učiteljica još su uvijek samo san za više od 38 milijuna afričke djece.

Bez obrazovanja ta djeca gube priliku da ostvare svoje potencijale, izađu iz siromaštva i izgrade bolju budućnost za sebe, svoje obitelji i cijelu zajednicu.

Siromaštvo, nedostatak sigurnih školskih objekata, udaljenost škola te diskriminatorna uvjerenja društva prepreke su prema obrazovanju preko kojih ova djeca ne mogu prijeći.

Madagaskar je jedna od najsiromašnijih zemalja Afrike kojoj je potrebna pomoć u zaštiti i ostvarivanju prava na obrazovanje djece.

Unicef

Ove pedagoške godine djeca iz skupina Leptirići i Cvjetići Dječjeg vrtića Zeko u Slatini sa svojim odgojiteljicama sudjeluju u humanitarno-edukativnom programu UNICEF-a “Škola za Afriku”.
Ta plemenita inicijativa ove godine ima za cilj prikupljenim donacijama podržati obrazovanje djece na Madagaskaru.

Kroz niz spoznajno – istraživačkih aktivnosti djeca su učila o Africi, njenoj kulturi, ljudima, životinjama, ali i o pravima djeteta, toleranciji i različitostima.

– U ovaj projekt uključili su se i roditelji i na tome im od sveg srca zahvaljujemo. Djeci Madagaskara smo odlučili pomoći onako kako najbolje znamo dječjim radovima i srcem velikim i toplim kao Afrika, – rekla je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić te istaknula kako su današnji dan odabrali za izložbu dječjih radova budući da se 25. svibnja obilježava Dan Afrike.
Na štandovima su se predivnim rukotvorinama i domaće uzgojenim povrćem prikupljale donacije za pomoć prijateljima s Madagaskara.

– Hvala predivnim Leptirićima i Cvjetićima, te odgojiteljicama Emini, Josipi Danki i Dušici, pomoćnim djelatnicama za njegu, skrb i pratnju djece, našim Ivanama, i svim roditeljima koji su dali donaciju za ove predivne radove i time pomogli djeci Madagaskara, – zaključila je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić.

Kroz niz fotografija donosimo vam duh Afrike, a veću galeriju pogledajte na web i facebook stranici vrtića.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button