NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dječji vrtić Zeko obilježio Svjetski dan Nutelle

Svjetski dan Nutelle koji se obilježava 5. večače, Dječji vrtić Zeko u Slatini obilježio je slatkim doručkom koji je oduševio svu djecu.

Nutella je prvi puta na tržište izašla prije 56 godina, a njezin preteča, namaz Supercrema postojao je još od 1951. godine.
Pietru Ferreru možemo zahvaliti za ovaj najomiljeniji slatki namaz od čokolade koji je njezin prvotni čvrsti oblik pod nazivom Supercrema, usavršio njegov sin  Michele Ferrero 1963. godine kada je ovu zdravu slasticu odlučio malo usavršiti i pod novim nazivom Nutella, proširiti obiteljski brend po Europi.

Mališani DV Zeko pokazali su zavidno znanje o ovom čokoladnom namazu, a imali su i brojne ideje za nove recepte s Nutellom.

Skupina Jagodice je po okusu pogađala strogo čuvani izvorni recept i zaključila da se Nutella sastoji od lješnjaka, šećera, čokolade, šlaga, mlijeka i maslaca, a s obzirom na sudjelovanje u projektu „Zdravlje“ buduća stomatologinja (L. B.) je preporučila djeci da jedu Nutellu svaki dan, ali i da svakodnevno peru zube. Budući liječnik, iste skupine (M. R.) savjetovao je konzumiranje ne više od jedne posude Nutelle na dan.
Skupina Bubamare preporučuje Nutellu s plazma keksima, a njihova je ideja da na Svjetski dan Nutelle ovu slasticu imaju i za ručak. Isto tako zamolili su tete kuharice da osmisle juhu od Nutelle kako bi ručak bio pravi zdravi obrok.
Polaznici programa predškole pokazali su koliko su vješti u mazanju Nutelle na kruh, a od općeg dojma ovoga dana nastao je niz fotografija sa slatkim brkatim Nutella osmijesima koji su svima zaželjeli Sretan svjetski dan Nutelle iz vrtića Zeko!
(Mihaela Feldi/Foto: DV Zeko)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button