NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dječji vrtić Zeko obilježio Hrvatski olimpijski dan

Danas, 10. rujna obilježava se Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, i danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, te mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica „zastava prijateljstva“, a danas je upravo bijela boja „preplavila“ vanjske terene Dječjeg vrtića Zeko u Slatini koji je brojnim aktivnostima obilježio Hrvatski olimpijski dan.

Naime, danas su se mališani iz svih odgojnih skupina uključili u obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana kroz različite motoričke aktivnosti kao što su hodanje po suženoj površini, hodanje unutar guma, prenošenje teniskih loptica, hodanje u vrećama, loptica u košari, utrka na tri noge i tko će prije, a zaigrali su i omiljeni im nogomet.
Sve su to sportske aktivnosti koje uključuju koordinaciju pokreta, razvoj suradničkih odnosa, razvoj spretnosti i brzine u skladu s olimpijskim načelima, a čiji je cilj u konačnici razvijati olimpijski duh, toleranciju i osjećaj zajedništva.

– Važno je poticati djecu na vježbanje i zadovoljiti njihovu potrebu za kretanjem i igrom, – istaknula je ravnateljica vrtića Sanela Valpovac Maurer te dodala kako je Dječji vrtić Zeko povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana ostvario suradnju sa Sportskom zajednicom Virovitičko-podravske županije, koja im je donirala 58 olimpijskih majica za ovogodišnje predškolce.

U skladu sa sportskim duhom Hrvatskog olimpijskog dana svim malim sportašima uručena je medalja, jer pouka današnjeg dana glasi „Važno je sudjelovati, a ne pobijediti“.
(mf/Izvor: DV Zeko Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button