NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dječji vrtić Zeko obilježio Hrvatski olimpijski dan

Danas, 10. rujna obilježava se Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, i danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, te mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica „zastava prijateljstva“, a danas je upravo bijela boja „preplavila“ vanjske terene Dječjeg vrtića Zeko u Slatini koji je brojnim aktivnostima obilježio Hrvatski olimpijski dan.

Naime, danas su se mališani iz svih odgojnih skupina uključili u obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana kroz različite motoričke aktivnosti kao što su hodanje po suženoj površini, hodanje unutar guma, prenošenje teniskih loptica, hodanje u vrećama, loptica u košari, utrka na tri noge i tko će prije, a zaigrali su i omiljeni im nogomet.
Sve su to sportske aktivnosti koje uključuju koordinaciju pokreta, razvoj suradničkih odnosa, razvoj spretnosti i brzine u skladu s olimpijskim načelima, a čiji je cilj u konačnici razvijati olimpijski duh, toleranciju i osjećaj zajedništva.

– Važno je poticati djecu na vježbanje i zadovoljiti njihovu potrebu za kretanjem i igrom, – istaknula je ravnateljica vrtića Sanela Valpovac Maurer te dodala kako je Dječji vrtić Zeko povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana ostvario suradnju sa Sportskom zajednicom Virovitičko-podravske županije, koja im je donirala 58 olimpijskih majica za ovogodišnje predškolce.

U skladu sa sportskim duhom Hrvatskog olimpijskog dana svim malim sportašima uručena je medalja, jer pouka današnjeg dana glasi „Važno je sudjelovati, a ne pobijediti“.
(mf/Izvor: DV Zeko Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot