DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Dječji vrtić “Zeko” ekipno treći na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića s područja VPŽ u Suhopolju

Općina Suhopolje u petak (29. travnja) je bila domaćin tradicionalnog 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića s područja Virovitičko-podravske županije. Organizatori ovogodišnjeg Festivala bili su Sportska zajednica VPŽ i Hrvatski olimpijski odbor.

Na stadionu Park se okupilo više od 400 mališana iz osam dječjih vrtića: “Cvrčak” iz Virovitice, “Potočnica” iz Pitomače, “Čarobna šuma” iz Špišić Bukovice, “Bubamara” iz Gornjeg Bazja, “Zeko” iz Slatine, “Lipa” iz Čađavice, “Suncokret” iz Slatine i Dječjeg vrtića Suhopolje.

Službeni program počeo je mimohodom ekipa i podizanjem olimpijske zastave, nakon čega je uslijedio i natjecateljski dio. Mališani su se natjecali u sljedećim sportskim kategorijama: u atletici (trčanje na 50 metara, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4×25), mini nogometu, graničaru i po prvi puta ove godine u rukometu. Riječ je o natjecanju “Vrtko – rukomet u vrtiću”, a jednu ekipu čini pet dječaka i pet djevojčica. Natjecanje se održava na rukometnom poligonu, a pobjednik je ekipa koja prva postigne 10 pogodaka.

Nakon natjecateljskog dijela, uslijedila je dodjela medalja, diploma, pehara i prigodnih poklona koje je osigurala Sportska zajednica VPŽ. Po prvi puta, ove godine dodijeljen je i “fair play karton” za promicanje etičkih vrijednosti u sportu i fair play podvige.

Slatinski Dječji vrtić “Zeko” zauzeo je ekipno treće mjesto na ovogodišnjem Festivalu.

Najvažnija poruka i svrha ovogodišnjeg Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, je da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

(nm/ICV.hr, DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button