DOGAĐANJANASLOVNICA

Dječji vrtić Zeko donacijama pomogao svojim prijateljima u DV Lipa u Čačincima

Nakon velike poplave u Čačincima prije desetak dana, Dječji vrtić Zeko i Slatinčani su odmah krenuli u akciju, te su već drugi dan pomogli u raščišćavanju i čišćenju stradalog vrtića nakon nevremena.

Nakon vremenske nepogode koja je zadesila istočni dio naše županije, u slatinskom vrtiću započela je akcija prikupljanja igračaka, slikovnica i didaktičkog materijala za prijatelje koji su doslovno za nekoliko sati ostali bez svega što čini vrtićni život lijepim, šarolikim i kreativnim.
Uz pomoć roditelja i odgojitelja, djeca su svakodnevno donosila sve ono za što su mislili da bi se i oni s tim igrali te se u šarolikom mnoštvu našao uz plišanog zeca, autića, slikovnica i jedan drveni konjić.

Samo u tjedan dana prikupljeno je dovoljno igračaka da djelatnici Slatina Koma dva puta voze pripremljene kutije i vrećice u Čačince.

– Zbog osobne zaštite djece, ne mogu se pokazati osmijesi djece koja su dobila nove igračke, ali na žalost, ne mogu se ni pokazati još veći osmijesi djece koja su prikupljala te igračke za svoje prijatelje u Čačincima. Hvala roditeljima koji su sudjelovali u akciji, hvala odgajateljicama i hvala djeci Dječjeg vrtića Zeko koja su se uključila u ovu akciju. Slatina je opet pokazala da u njoj žive ljudi velikog srca koje je najveće onda kada je najteže. Ovakvim primjerima roditelji svojoj djeci prenose najviše i najveće vrijednosti – rekla je Helena Hegediš, v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Zeko.

(nm/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button