NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dječji vrtić Suncokret posjetila glasnogovornica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja

Obilježavajući Dan planeta Zemlje djeca iz Dječjeg vrtića Suncokret u mjesecu travnju provodila su brojne edukativne aktivnosti. Razgovarali su o tome što sami mogu učiniti za čišću i zdraviju Zemlju, provodili ekološke pokuse, prikazivali eko-igrokaze, izrađivali zvečke od recikliranih materijala, a u komposter koji su im poklonili Grad Slatina i tvrtka Slatina kom svakodnevno odlažu biootpad.

„Djeca kao pravi mali ekolozi od najranije dobi uče kako se reciklira stari papir pa su od njega napravili čestitke za Majčin dan, sami su napravili spremnike za plastiku i papir a uredili su i cvjetne gredice oko našeg vrtića. Uz sve ove aktivnosti  našli su vremena i za pisanje pisma kojega su na sam Dan planeta Zemlje poslali ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću“ – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret Snježana Dupan-Lovrić te istaknula kako je to pismo bilo razlog da se glasnogovornica Ministarstva Nataša Pavić, iz Zagreba zaputi u Slatinu i posjeti djecu u ovom vrtiću.

Djeca su se obradovala njezinoj posjeti a za dobrodošlicu su joj otpjevala vrtićku himnu i pjesmu na engleskom jeziku „Itsy Bitsy Spider“.
Gospođa Pavić srdačno se svima zahvalila na pismu i poručila djeci da ih cijelo Ministarstvo podržava u njihovim nastojanjima da očuvaju šume i svoj okoliš. Pohvalila je i trud odgojitelja, roditelja i same djece koji zajedničkim snagama već 14 godina vrijedno prikupljaju stari papir i redovito ga otpremaju u tvornicu papira uz pomoć tvrtke DS Smith Unijapapir Croatia iz Osijeka.

Djeca su s ponosom istaknula da su tako od sječe sačuvali 367 stabala. Djecu i gošću iz Zagreba pozdravio je i Krunoslav Šarabok, pročelnik Stručne službe koji je u ime Grada Slatine pohvalio poticanje pozitivnih stavova najmlađih prema okolišu, a zauzvrat je dobio cvijet od recikliranog materijala kojega su djeca sama izradila.
Glasnogovornici Ministarstva djeca su poklonila jedan svoj likovni rad i knjižicu „Mala djeca – velike mudrosti“ koju je Dječji vrtić Suncokret izdao u prigodi obilježavanja 10-te godišnjice svoga rada. Svako dijete dobilo je od Ministarstva poklon kao uspomenu na ovo lijepo druženje i poticaj da nastave čuvati čistu prirodu, bistre rijeke te zelene šume i livade koje ih okružuju.
(mf/Izvor: DV Suncokret)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button