NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dječji vrtić Suncokret pomaže djeci u Indiji

Djeca i odgojitelji iz Dječjeg vrtića Suncokret nastavljaju s projektom „Različiti smo ali nam je osmijeh isti“ kojega su započeli prije 2 godine kada su u jedan vrtić u Africi poslali majice, školski pribor i didaktičku opremu.

Krajem prošle godine ponovo su u suradnji s roditeljima održali radionicu izrade božićnih ukrasa čijom su prodajom prikupili sredstva za kupnju didaktike za djecu predškolskog uzrasta u školi pod nazivom „Prashanti International School“  u gradu Puri smještenom u državi Odisha na sjeveroistoku Indije.
Djeca u ovoj školi uglavnom su bez roditelja ili potječu iz siromašnih obitelji koje ne mogu skrbiti o njima pa im škola osigurava smještaj, odjeću i školovanje.
Likovni pribor malim je Indijcima poklonila Knjižara Bubamara iz Slatine. Crteže koje su djeca sama nacrtala, majice s logom  vrtića, slikovnice i ostali pribor u Indiju je tijekom božićnih blagdana odnijela Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM Slatina. Tako su se ponovo povezala djeca s dva različita  kontinenta, djeca koja su u mnogome različita ali im je osmijeh isti.
(mf/Izvor: DV Suncokret)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button