NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dječji vrtić Suncokret obilježio Svjetski dan zdravlja

 

Povodom 7. travnja, Svjetskog dana zdravlja, djeca i djelatnici Dječjeg vrtića Suncokret u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo osmislili su sklop aktivnosti pod nazivom „Tjedan zdravlja“.

„Svi dani u ovome tjednu u našem su vrtiću ispunjeni tjelesnim vježbanjem, zdravom prehranom i čistom vodom, pokretnim igrama, eksperimentima, praktičnim aktivnostima kao što su pravljenje voćne salate i smoothija, te pečenje zdravih keksa, zatim igrokazima, vitaminima, pranjem igračaka, kupanjem lutaka, vježbama disanja… Brinemo o posađenom vrtu, upoznajemo i osluškujemo svoje tijelo, istražujemo namirnice s novim okusima, razvrstavamo otpad, igramo se u kazalištu sjena, a provodimo i brojne glazbene i likovne aktivnosti sa zdravim predznakom“ – rekla je ravnateljica Snježana Dupan-Lovrić.

Akciju obilježavanja „Tjedna zdravlja“ pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo kako bi zajedno s djecom, odgojiteljima i roditeljima osvijestili važnost brige o vlastitom zdravlju. Sve aktivnosti u vrtiću prilagođene su djeci i provode se na zabavan način, a Dječji vrtić Suncokret nakon provedenog projekta „Tjedan zdravlja“ dobit će diplomu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“.
(mf/Izvor: DV Suncokret)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button