DOGAĐANJANASLOVNICA

Dječji tjedan i Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježeni brojnim radionicama u organizaciji Udruge AUM

Mjesec listopad u Udruzi AUM započeo je brojnim radionicama u udruzi i druženjem s djecom iz Dječjeg vrtića Suncokret.

Povodom Dječjeg tjedna s jasličkom grupom iz DV Suncokret održana je radionica „Mirujem dok traje zvuk“ na kojoj su djeca svirala zvučne zdjele i ostale glazbene instrumente, ali i na tijelu osjećala vibracije koje zvuk proizvodi. Cilj radionice bio je upoznavanje instrumenata za opuštanje i koncentracija na zvuk ali i koordiniranje pokreta ruke kod sviranja.

S polaznicima predškolskog uzrasta provedena je rekreativna i opuštajuća radionica pod nazivom „Postupno se aktiviram i opuštam“ na kojoj su djeca također svirala instrumente i osjećala njihove vibracije na tijelu, ali uz dodatak rekreativnih aktivnosti s malim pilates i loptama za bacanje. Kroz ove aktivnosti kod djece je probuđena svjesnost o tijelu, održavanje i jačanje motivacije i osjećaja djelotvornosti, unapređivanje osnovnih kognitivnih sposobnosti kao što je opažanje, koncentracija, ustrajnost te stvaranje osjećaja učinkovitosti.

U dvorani Udruge AUM s najmlađim članovima udruge povodom Dječjeg tjedna i Svjetskog dana mentalnog zdravlja također su održane radionice sličnog karaktera: igre koordinacije individualno, u paru i u grupi, s kolutovima i pilates loptama, vježbe koncentracije i smirivanja uma uz zvuk zvučnih zdjela i ostalih instrumenata za opuštanje i Relax Kids radionica za jačanje svjesne pažnje.

– Cilj održanih radionica bio je naučiti opustiti napete mišiće, smiriti um i u ublažiti simptome stresa kao što su ubrzano disanje, ubrzano lupanje srca, briga i zbunjenost, strah i nelagoda. Sigurni smo da smo bili uspješni u tome jer su djeca rado sudjelovala u aktivnostima i pokazala otvoren interes za ponavljanje takvih vrsta radionica, – rekla nam je predsjednica Udruge AUM Svjetlana Dupan koja je i vodila aktivnosti.
Tom je prigodom istaknula kako su sve radionice održane u sklopu projekata „Super Kids Acro Sport“ i „Zvuk koji nas pokreće“ pod pokroviteljstvom Grada Slatine.

(mf/Izvor: Udruga AUM Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button