Home / DOGAĐANJA / Dječji forumi “Osmijeh” i “Mladost” u druženju sa gradonačelnikom Ostrošićem

Dječji forumi “Osmijeh” i “Mladost” u druženju sa gradonačelnikom Ostrošićem

Jučer je u vijećnici Gradske uprave Grada Slatine organizirano druženje gradonačelnika Denisa Ostrošića s učenicima koji su aktivno uključeni u rad Dječjih foruma „Osmijeh“ iz OŠ Josipa Kozarca Slatina s voditeljicom Brankicom Safin i „Mladost“ iz OŠ Eugena Kumičića Slatina čija je voditeljica Elvira Vujičić bila spriječena nazočiti ovom sastanku.

U gotovo jednosatnom druženju djeca su upoznala gradonačelnika s aktivnostima koje su Forumi provodili do sada kao i s inicijativama koje planiraju realizirati. Gradonačelniku su predali i anketu koju su proveli o mišljenju mladih o kvaliteti života u gradu kao i prijedlozima koji sadržaji u gradu bi mladima ponudili „nešto novo“ i zanimljivo.
Spomenuti su tako gradski bazen, uređenje jezera Javorica kao kupališta, biciklističke staze, sportski sadržaji …

Gradonačelnik je na svaki od prijedloga dao kratko pojašnjenje i odgovor zaključak kojih je da će Grad Slatina osluškivati potrebe mladih te u okviru financijskih mogućnosti stvarati uvjete da čim prije te potrebe budu zadovoljene.

Prema riječima gradonačelnika, neke stvari mogu se riješiti u relativno kratkom roku dok će za druge biti potrebno neko vrijeme da projekti koji su započeti prođu sve faze do konačne realizacije. Kao dokaz da je zaista tako, gradonačelnik je najavio skorašnji novi sadržaj u gradskom parku kojem će se najviše obradovati upravo najmlađi ali i njihovi roditelji – nekoliko dječjih sprava za igru.

Druženju su nazočile i ravnateljice slatinskih osnovnih škola Božica Majhen i Ksenija Vujanović Juras. Na kraju ovog ugodnog razgovora gradonačelniku je uručena i uspomena na zajedničko druženje, likovni rad učenice Ane Vorgić. (mk / Foto: Marijo Kokorić)

x

Check Also

Grad Slatina osigurao potpore za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području

Temeljem Odluke za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Slatine koju je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org