NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dječji forum „Mladost“ Slatina sudjelovao na Sjednici saborskih zastupnika i djece

Članice Dječjeg foruma „Mladost“ Slatina Karla Mak i Tea Halužan s voditeljicom Ivanom Strupar 20. studenog 2019. sudjelovale su na Sjednici saborskih zastupnika i djece u Sabornici, povodom obilježavanja 30 godina od donošenja Konvencije UN-a o pravima djece.

Sjednicu su organizirali Savez DND-a Hrvatske, Ured pravobraniteljice za djecu i Ured UNICEF-a za Hrvatsku pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.
Na sjednici su bili prisutni izaslanici predsjednice RH, predsjednika Vlade RH i predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnici, kao i Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Blaženka Divjak, ministrica znanosti, obrazovanja i sporta, predstavnici UNICEF-a, Ureda pravobraniteljice za djecu i Saveza DND-a Hrvatske

Forumašica Karla Mak u Sabornici je otvorila pitanje mogućnosti smanjenja iseljavanja obitelji s djecom i pružanje ljepšeg djetinjstva djeci u Hrvatskoj. Nakon sjednice djevojčice iz Foruma su prisutnim medijima govorile o važnosti dječjih prava te su se na takav način založile da se odraslima prenesu poruke djece.

Također, dan ranije, 19. studenog, Dječji forum je sudjelovao i na svečanosti povodom 20 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelj djece zajedno s gradonačelnikom Grada Slatine Denisom Ostrošićem i predsjednicom Koordinacijskog odbora akcije Grad prijatelj djece, Snježanom Pačarić.
(mf/Izvor: Ivana Strupar, voditeljica Dječjeg foruma „Mladost“)


 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button