DOGAĐANJANASLOVNICA

Dječji festival slikanja s Društvom “Naša djeca” Slatina

Jučer (subota) se u prijepodnevnim satima u parku EPICentra “Sequoia” održao prvi Dječji festival slikanja. To je prva aktivnost koju u sklopu projekta “Ljeto po mjeri djeteta” provodi Društvo “Naša djeca” Slatina. Predsjednica DND Slatina Ivana Strupar nas je upoznala sa sadržajem cijelog projekta koji će se održavati tijekom ovih ljetnih praznika.

– Projekt “Ljeto po mjeri djeteta” sadrži različite aktivnosti kako bi za vrijeme ljetnih praznika djeci omogućili što više edukativnih aktivnosti kroz igru i samo druženje. Cilj je podizanje kvalitete slobodnog vremena, da ga djeca provedu na što kvalitetniji način. Projekt je započeo uvodnom aktivnošću “Životinjska farma”, a sada imamo prvi Dječji festival slikanja kojem se svi zajedno veselimo. Kroz srpanj i kolovoz ćemo imati i natjecateljske vodene igre, natjecanja u starim sportovima, a s Kinom Slatina imamo dogovorene čak četiri radionice. Kao završnu aktivnost bit će tu svima dobro poznata rolijada koju ćemo održati krajem kolovoza. Sve detalje pojedinih aktivnosti i termine održavanja moći će te pronaći na stranici DND Slatina – naglasila je Ivana.
 
Prvi Dječji festival slikanja je započeo neobičnim razgibavanjem malih umjetnika koje je predvodila Melita Schmitz, vlasnica obrta “Mi-Re-Co Academy”. Uz program “Relax kids” djeca su razgibavala sve dijelove tijela, a naučili su raditi i “samomasažu” mišića i mozga. Bilo je tu više od trideset minuta skakutanja, trčkaranja, čučkanja, grljenja i vrlo dobre energije koju su osjetila djeca, ali i roditelji koji su bili uz njih.
 
Nakon vježbe moglo se “baciti” na slikanje. Volonterke Elizabeta Taradej, Marinela Zrinščak Begovac, Valentina Drokan, Ivana Zrinščak i Zrinka Moslavac pripremile su slikarska platna s bojama i kistovima na klupice oko sekvoje. Zadana tema bila je ljeto odnosno ljetni i morski motivi. Kombiniranom slikarskom tehnikom mališani su prvo radili podlogu tehnikom “špricanja”, a kasnije su temperama i kistovima slikali željene motive. Bilo je tu svega, od ribica, morskih zvijezda, dupina, morskih trava i morskih kornjača. Mašta je radila na najjače, a kako je rečeno da će se birati i nagraditi najbolji rad – svi su dali sve od sebe.
 
Na kraju je upriličena prava mala izložba dječjih radova, a kako su se svi podjednako trudili, volonterke su s predsjednicom odlučile da će svi biti prigodno nagrađeni. Iz velike šarene vreće su žmirećki izvlačili nagrade tako da je to bio dodatni faktor iznenađenja koji je doprinio ovom slikarskom druženju. 
 
– Jako smo zadovoljni kako se održao prvi Dječji festival slikanja gdje se vidjelo da su djeca zaista uživala od početka do kraja. Željela bih se zahvaliti trgovini Offertissima koja je velikodušno donirala slikarska platna, a i Gradu Slatini bez čije podrške ne bismo mogli održavati ovakve aktivnosti na radost svih nas, a posebno djece – zadovoljno je izjavila Ivana Strupar.
 
nm (Tekst i foto: Ratka Turk)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button