Home / DOGAĐANJA / „Dječji dan“ razveselio brojne slatinske mališane

„Dječji dan“ razveselio brojne slatinske mališane

Danas je u organizaciji slatinske Turističke zajednice, Grada Slatine, Vinarije Stari podrum i Moto kluba Speed Slatina održan „Dječji dan“ u sklopu kojega je u suradnji sa slatinskim dječjim vrtićima Zeko i Suncokret te Društvom „Naša djeca“ Slatina pripremljen prigodni program.

Zbog lošeg vremena program je iz središnjeg gradskog parka premješten u veliku dvoranu Hrvatskog doma u Slatini koja je bila premalena za brojne posjetitelje, djecu i njihove roditelje koji su mogli uživati u nastupima mališana iz Dječjeg vrtića Zeko gdje su Zvjezdice otpjevale pjesmu „Dođi, dođi Božiću“, a Jabučice „Sveta noć“.
Potom su nastupili polaznici Dječjeg vrtića Suncokret i područnog odjela Mikleuš koji su otpjevali pjesmu „Santa Claus is comin’ to town“.
Nakon što su se polaznici Dječjeg kutka „Veseli sat“ Društva „Naša djeca“ predstavili s pjesmom Snjegović uslijedila je dječja predstava „Tko se penje uz naš brijeg kada vani pada snijeg“ u izvedbi kazališne družine „Šareni svijet“.

Vrhunac „Dječjeg dana“ bio je dolazak Djeda Božićnjaka u pratnji Moto Mrazova, koji su zajedno djeci dijelili prigodne darove.

Slatke poklon pakete već treću godinu za redom osigurala je vinarija Stari podrum u sklopu svoje humanitarne akcije, prodaje kuhanog vina u adventskoj kućici u slatinskom božićnom parku. Veliko srce vlasnika vinarije Stari podrum, Ivana Halasa ove je godine pripremilo 1000 blagdanskih slatkih paketa, a u tome su mu pomogli brojni prijatelji koji su zajedno s domaćinima prodavali kuhano vino, ali i sugrađani koji su posjetili njegov štand.

– Prve godine podijelili smo 300 paketića, prošle godine 660 u Slatini i 60 na dječjem odjelu Opće bolnice Virovitica, dok smo ove godine pripremili 1000 paketića u vrijednosti 14.500,00 kuna, a plan je zaputiti se ponovo i u Viroviticu i darivati djeci u bolnici, – rekao nam je Ivan Halas te pozvao građane da i dalje sudjeluju o ovoj humanitarnoj akciji koja se nastavlja do kraja godine, a prikupljena sredstva od prodaje kuhanog vina donirat će se slatinskoj Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama „Vretenac“.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

U Čađavici povodom Dana općine otvoren Dom udruga

Svi na istom mjestu, svi pod istim krovom. U Čađavici je danas povodom Dana općine ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org