DOGAĐANJANASLOVNICA

Dječje igralište kod jaslica DV Zeko u Slatini uskoro spremno za igru, sportska dvorana u punom pogonu

Danas su zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić posjetili Dječji vrtić Zeko Slatina gdje ih je dočekala v.d. ravnateljice Kristina Cerovski.

Tom ih je prigodom ukratko upoznala s trenutačnim poslovanjem vrtića, a budući da je konkretan razlog ovoga posjeta bio završetak radova na sanaciji oštećenja dvorane uzrokovanih potresom iz prosinca 2020. godine i izgradnji dječjeg igrališta kod jaslica, v.d. ravnateljice povela ih je u obilazak.

Vrtićka sportska dvorana sanirana je i prije dogovorenog roka te je oko mjesec dana u punoj funkciji, dok su na novoizgrađenom igralištu preostali još završni radovi, odnosno uređenje travnatih površina, tako da će jaslički mališani ovaj prostor moći intenzivno koristiti tek kada se zemljane površine zazelene gustom travom. 

Radove na sanaciji sportske dvorane obavila je tvrtka Cestogradnja d.o.o. Slatina, a stručni nadzor Željko Šaponja. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 118.093,50 eura, a sredstva je osigurao Grad Slatina iz svog proračuna uz potporu MRRFEU-a kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice – PORLZ 2023. iz kojega je dodijeljeno 43.000,00 eura, te sufinanciranje u iznosu od 15.000,00 eura putem natječaja za dodjelu sredstava iz Programa poboljšanja infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Što se tiče izgradnje dječjeg igrališta kod jaslica DV Zeko radove je izvela tvrtka TH Gradnja d.o.o. iz Noskovačke Dubrave, dok je za stručni nadzor odgovorna tvrtka MODELARCH d.o.o. Slatina vlasnice Samante Rešetar. Ukupna vrijednost ove investicije Grada Slatine iznosi 43.052,50 eura bez PDV-a, a projekt je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 21.247,45 eura.

– Drago mi je što Dječji vrtić Zeko napokon ima obnovljenu dvoranu koja je djeci ponovno na raspolaganju za realizaciju njihovih programa i brojnih drugih aktivnosti, a kada se kompletira i novo dječje igralište najmlađi će polaznici vrtića, odnosno djeca jasličke dobi također imati kvalitetne uvjete za igru i boravak na otvorenom, – istaknuo je Nikolić.

U sklopu ovoga susreta razgovaralo se i o planiranoj izgradnji područnog objekta Dječjeg vrtića Zeko u Stublovačkoj ulici u Slatini, a koji će osigurati još 160 upisnih mjesta za djecu vrtićke dobi. Projekt će se sufinancirati bespovratnim sredstvima za projekte koji se financiraju iz mehanizma za oporavak i otpornost, a koja su osigurana potpisivanjem ugovora s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU u iznosu od 1,45 mil. eura.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button