DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Dječaci Kumičića 4., a mladići Marula 5. u Hrvatskoj

U Poreču je održana državna završnica natjecanja u badmintonu za učenike osnovnih i srednjih škola, a tamo su do 4. mjesta odnosno 5. mjesta odličnim igrama dogurale ekipa dječaka OŠ Eugena Kumičića i ekipa mladića Srednje škole Marka Marulića.

Nakon što su poharale županiju, sve četiri ekipe slatinskih škola izborile su plasman na spomenutu završnicu koja se ovog tjedna u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza igrala u Poreču.

U borbu za medalje na državnom prvenstvu vodilo je samo prvo mjesto u skupini dok su se svi ostali koji nisu uspjeli u tome odmah oprostili od daljnjeg natjecanja te u ukupnom poretku završili na diobi od 9. do 24. mjesta.

Taj surovi sustav gdje nije bilo mjesta krivom koraku uspjeli su glatko prebroditi mladići Marula u sastavu Petar Šaponja, Domagoj Drokan, Karlo Drokan i Denni Gebaj pobijedivši u skupini Olimpiju iz Karlovca i Gimnazijalca iz Šibenika s istovjetnih 3:0. Put ih je zatim u četvrtfinalu naveo na Spin iz Zagreba, ispostavit će se kasnije pobjednike natjecanja, i tu su slatinski mladići porazom 0:3 završili natjecanje rangirani na diobi od 5. do 8. mjesta u Hrvatskoj.

Djevojke Marula u sastavu Petra Piskać, Terezija Milković, Leona Pohiba i Nikolina Đorđević nisu uspjele proći skupinu. S 3:0 iz borbe za postolje izbacile su ih članice Gimnazijalca iz Čakovca i Gimnazijalca iz Koprivnice. I mladiće i  djevojke Marula na državnom prvenstvu vodile su profesorice Mirta Drokan i Nikolina Benčina.

A najbolji posao u Poreču odradili su članovi ekipe dječaka Slatina Osnovne škole Eugena Kumičića u sastavu Niko Vujić, Marko Juzva, Mateo Mak i Mihael Marošević vođeni profesorom Borivojem Kocićem. Junačkim partijama u krajnje neizvjesnim susretima (3:2) protiv Šijane iz Pule i karlovačke Mladosti trasirali su si put u četvrtfinale gdje su s glatkih 3:0 pobijedili Filipovićku iz Osijeka ušavši tako među 4 najbolje škole u Hrvatskoj. Ipak za nešto više nije bilo snage. U polufinalu doživjeli su poraz od Novske, a zatim i od Visoke iz Splita u susretu za brončanu medalju.  

Djevojčice Slatine OŠ Eugena Kumičića u sastavu Mia Grđan, Ivona Ljubas, Larisa Kasteneti i Lucija Živko vođene profesoricom Tomislavom Medvedović svoj su nastup u Poreču okončale u skupini s dva poraza od strane Čaka iz Čakovca i Meterize iz Šibenika. Tako su i one u ukupnom poretku završile na diobi od 9. do 24. mjesta u Hrvatskoj.

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button