DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Djeca s veseljem dočekala Božićnu radionicu

Organizatori jučer održane Božićne radionice bili su TZ Grada Slatine i slatinski Zavičajni muzej u čijem prostoru se radionica i održala.

Radionica je sastavni dio manifestacije „Prosinac u Slatini“, a djeca koja joj se odazivaju redovna su iz godine u godinu. Razlog velike popularnosti ove radionice je odlična atmosfera, prekrasan ambijent i odlična organizacija a sve skupa za rezultat ima zanimljivo druženje, krasne rukotvorine i poneko novo znanje.

Pozdrav prisutnima uputila je u ime organizatora direktorica TZ Vanja Lazić i radionica je mogla početi.

Razdraganu atmosferu stvorila je večeras u slatinskom muzeju tiha ali opet dovoljno glasna i više nego prigodna božićna glazba, prigušeno svjetlo uz poneku lampicu, blještavilo brojnih ukrasa, mašnica, šljokica….

„Na radionicu su bili dobrodošli svi zainteresirani, a naša vjerna suradnica i pomoćnica Djeda Božićnjaka, Jasna, osmislila je tri osnovne aktivnosti: izradu snježnih kugli, umotavanje božićnih darova, te izradu i ispisivanje božićnih čestitaka. Svi sudionici mogli su se okušati u sve tri aktivnosti, a ponekad mali kreativci smisle još nešto“, rekla je ovom prigodom direktorica TZ Vanja Lazić.

Organizatori su osigurali sokove, vodu, slatkiše i mandarine za mališane i njihove roditelje, a posebno veselje na kraju radionice izazvala je izrada kokica koje su si mališani i ove godine pripremali sami.

Svaki od izrađenih ukrasa mališani su ovisno o želji mogli ponijeti kući ili ga ostaviti pa će ga moći potražiti ispod velike božićne jelke u našem središnjem parku.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button