DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Djeca hrvatskih branitelja UHDDR-a na prijemu kod slatinskog gradonačelnika

Na nedavno održanim „Sportskim susretima djece hrvatskih branitelja“ značajan uspjeh ostvarila su djeca hrvatskih branitelja s područja Županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije koja je u suradnji s Gradskom organizacijom UHDDR-a Slatina, organizirala odlazak djece na spomenute susrete u Crikvenicu i Selce.

Iako je na susretima sudjelovalo 28 djece uz četiri voditelja i koordinatora, njih je deset u pratnji predsjednika ŽP UHDDR VPŽ Dražena Hološija i predsjednika GO UHDDR Slatina Dragutina Radočaja te jednog od voditelja  Damira Filakovića, s ponosom svoja iskustva podijelilo s gradonačelnikom Grada Slatine Denisom Ostrošićem i njegovim zamjenikom Ilijom Nikolićem prilikom susreta u Gradskoj upravi.

Budući da su se kući vratili s petnaestak medalja od brončanog do zlatnog sjaja zasluženih u nekoliko sportskih disciplina imali su pregršt događaja za prepričati.

– Djeca su zaslužila ovaj lijepi izlet s kojega su kući ponijela prekrasne uspomene, a ostvareni rezultati su im samo poticaj za još boljima na idućim, jesenskim susretima koji će se najvjerojatnije održati u Savudriji, – istaknuo je predsjednik ŽP UHDDR VPŽ Dražen Hološi te tom prigodom upoznao gradske čelnike s radom udruge koja istim gravitira širem slatinskom području što uključuje i rad s djecom hrvatskih branitelja i članova GO UHDDR Slatina te temeljnih ogranaka Gornji Miholjac, Sladojevci i Bakić.

– Oni su naši sljedbenici, odnosno nasljednici koji će jednoga dana nastaviti našim stopama i voditi računa da se istina o Domovinskom ratu ne zaboravi. Stoga ih od samog početka uključujemo u rad udruge. Usađujemo im vrijednosti Domovinskog rata, učimo ih zajedništvu i to vlastitim primjerom zajedničkim okupljanjem na komemoracijama, obljetnicama pogibije naših suboraca i ostalim događajima u nastojanju da se nikada ne zaboravi žrtva tijekom obrane domovine nam Hrvatske.
Nastojimo im usaditi prave vrijednosti kako bi i sami vodili brigu o domovini i čuvali uspomenu, između ostaloga održavajući spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja, te u konačnici vodili brigu jedni o drugima kao i o potrebitima, – rekao je Hološi te dodao kako se djeca uključuju i u brojne aktivnosti udruge.
Sudjeluju gotovo na svim radnim akcijama gdje preuzimaju većinu posla. To je osobito vidljivo u TO UHDDR Bakić koji ima najviše sljedbenika te zaslužuju posebnu pohvalu za svoju marljivost.
Upravo iz tog razloga UHDDR nastoji nagraditi djecu te osim prilike sudjelovanja na Sportskim susretima djece hrvatskih branitelja za njih se organiziraju igre, odnosno malonogometni turnir djece hrvatskih branitelja kojemu je redovito svake godine domaćin TO Gornji Miholjac.
Osim toga ove će godine na poziv učiteljice Jasne Kizivat iz Područne škole Eugena Kumičića Gornji Miholjac djeca sudjelovati i na Olimpijadi starih sportova za mlade do 15 godina, 28. svibnja.

– Budući da je UHDDR neprofitna organizacija koja ovisi o članarinama i donacijama zahvalan sam svima koji su prepoznali naš rad i trud, a osobito Gradu Slatini koji je između ostaloga pomogao odlazak djece na Sportske susrete. Isto tako zahvaljujem Virovitičko-podravskoj županiji i Hrvatskim šumama te brojnim poduzetnicima i ostalim sponzorima u nadi daljnje uspješne suradnje, – zaključio je Hološi.

Gradonačelniku Ostrošiću i dogradonačelniku Nikoliću riječi hvale uputio je i predsjednik GO UHDDR Slatina Dragutin Radočaj.

– Hvala vam na potpori, tim više sam ponosan na ovu našu mladost koja je na sportskim susretima predstavljala našu udrugu, ali i grad Slatinu i to sa zaista velikim uspjehom. Prezentirali su nas na najbolji mogući način, i po kulturi i po zalaganju u sportu, te su bili jedan veliki primjer svima na što zaista moramo biti ponosni, – naglasio je Radočaj.

– Drago mi je što vam možemo zahvaliti na velikom srcu koje imate za ovu djecu. Slatina je zaista sportski grad jer je puna uspješnih mladih sportaša koji njezino ime pronose diljem Hrvatske i šire, a sada ste i vi postali dio tog velikog tima. Slatina je isto tako grad s puno udruga koje rade s djecom i vode brigu o njima te je jako bitno da postoji i ovakav način druženja i čuvanja tradicije na ponos vašim obiteljima ali i svima nama. Stoga mi je veliko zadovoljstvo što smo vas mogli ugostiti i podijeliti s vama radost ostvarenih uspjeha, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić najavivši potporu Grada i pri odlasku na jesenske Sportske susrete djece hrvatskih branitelja.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button