DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Djeca hrvatskih branitelja, u organizaciji ŽP UHDDR VPŽ, otputovala na ”Susrete djece hrvatskih branitelja” u Savudriju

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Republike Hrvatske i ove godine organizira “Susrete djece hrvatskih branitelja”, koji će biti u Savudriji u kampu “Veli Jože” od 29. do 31. kolovoza 2023. godine.

Na susrete u Savudriju, koje sufinanciranje Ministarstvo hrvatskih branitelja, jutros u 2 sata iz Sladojevaca su otputovala djeca hrvatskih branitelja iz Virovitičko-podravske županije, njih 23 uz dva voditelja i jednim koordinatorom. 

Dan prije puta, u Hrvatskom domu u Gornjem Miholjcu okupila su se djeca koja idu na susrete i organizatori putovanja, predsjednici temeljnih ogranaka UHDDR Bakić (Ivica Pavin), Sladojevci (Petar Derdić), Gornji Miholjac (Željko Kolinger) i Slatina (Dražen Kordi), te predsjednik Gradske organizacije UHDDR Slatina Dragutin Radočaj i predsjednik Županijske podružnice UHDDR Virovitičko-podravske županije Vlado Kočiš. Tom prigodom predsjednik ŽP UHDDR VPŽ Vlado Kočiž, te ostali predsjednici djeci su podijelili majice s kojima će se djeca predstaviti na susretima u Savudriji. 

Djeca hrvatskih branitelja će se na “Susretima djece hrvatskih branitelja” u Savudriji natjecati u sportskim igrama i drugim aktivnostima, kao što su mali nogomet, odbojka, graničar, povlačenje užeta, PlayStation, glazbena radionica, modeliranje, likovna radionica, elektronski pikado i stolni nogomet. 

Koordinator putovanja je Petar Derdić,  a voditelji Zdravko Kodrić i Ivica Tropšek.  

– Put u Savudriju djece hrvatskih branitelja s područja Virovitičko-podravske županije sufinancirao je Grad Slatina. Glavni organizator ovog putovanja je Županijska podružnica uz pomoć naših temeljnih ogranaka i Gradske organizacije Slatina. Iako nam je Središnjica UHDDR RH naložila da možemo poslati dvadeset i dvoje djece od prvog osnovne do prvog razreda srednje škole, uspjeli smo “ugurati” još jedno, jer se je toliko, njih dvadeset i tri, prijavilo da bi išlo na susrete. Dakle, sva prijavljena djeca su poslana na susrete, uz dva voditelja i jednog koordinatora – rekao je predsjednik ŽP UHDRR VPŽ Vlado Kočiš. mf (adf)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button