DOGAĐANJANASLOVNICA

Djeca DV „Suncokret“ posjetila su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina

Već tradicionalno, povodom Mjeseca hrvatske knjige, djeca Dječjeg vrtića „Suncokret“, posjećuju Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

U pratnji odgojiteljica i knjižničarke, djeca su se upoznala s prekrasnim knjižničnim prostorom ispunjenim policama punih knjiga, upoznala su se s načinom posuđivanja knjiga i dobila besplatno članstvo za narednih godinu dana.

Putovanje je privremeno završilo na dječjem odjelu za najmlađe gdje je knjižničarka djeci pročitala bajku Pepeljuga. Dobroj atmosferi i potpunijem doživljavanju bajke pomogli su bundeva i lijepi dvorac koji su izrađeni na Bajkaonici prošloga četvrtka. Djeca su odmah odgonetnula o kojoj je bajci riječ, a u multimedijalnoj dvorani prikazana im je elektronička slikovnica koja je plijenila njihovu pažnju.

U međuvremenu, rasvjeta je na dječjem odjelu ugašena, te je svjetlost dopirala samo iz čarobne bundeve, a potom je došlo vrijeme za razgledavanje mnoštva prekrasnih slikovnica.

Djeca Dječjeg vrtića Suncokret uručili su ravnateljici Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Ani Knežević zahvalnicu za dugogodišnju dobru suradnju između knjižnice i vrtića.

„Atmosferu koja je zaista bajkovita možete „doživjeti“ i Vi i Vaše dijete posjetom slatinskoj Knjižnici. Uplovite u pustolovinu čitanja jer svako dijete do prvog razreda i u prvom razredu osnovne škole ima besplatno članstvo!“ – naglasila je ravnateljica Ana Knežević.
(mf/Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button