Home / DOGAĐANJA / Djeca branitelja UHDDR-a na susretima u Savudriji

Djeca branitelja UHDDR-a na susretima u Savudriji

Lijepu i za svaku pohvalu inicijativu odradila je i ove godine  Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata županijska podružnica Virovitičko-podravske županije na čelu sa svojim predsjednikom Brankom Mihokovićem tako što je  u suradnji sa gradskim odborom Slatina UHDDR-a organizirala putovanje na 19. po redu susrete djece hrvatskih branitelja, a koji su se i ove godine održali u Savudriji pod imenom ”Susreti djece-uspomene na sretnu budućnost”.

I ovogodišnje izdanje navedenih susreta koji se odvijaju pod pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja okupilo je u Savudriji  više od pola tisuće djece pristigle iz svih krajeva Hrvatske. Ekspedicija naše županije brojala je 22.djece iz Gornjeg Miholjca, Bakića i Sladojevaca s kojima su bila i tri voditelja i sam predsjednik podružnice koji je bio u ulozi koordinatora i vođe puta na ovom četverodnevnom izletu.

Osim druženja  djeca su na susretima koja je ispred Ministarstva hrvatskih branitelja službeno otvorio pomoćnik ministra Dinko Tandara mogla sudjelovati u radu zbilja raznovrsnih radionica. Vremenske prilike omogućile su i odlazak na plažu na kupanje, a također podružnica se pobrinula i organizirati odlazak na pokoji izlet u obližnja turistička središta. Osim svega navedenog ovi  susreti djece branitelja ponajviše su poznati po svome natjecateljskom karakteru, pa su i ove godine nakon neizvjesnih utakmica, susreta, uopće bilo koje vrste raznih djeci prilagođenih igara, podijeljeni i brojni kompleti medalja. Jedan od njih završio je u vlasništvu djece Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata županijske podružnice Virovitičko-podravske županije, a njega su si priskrbili Gabrijel Novaković i Ivica Tropšek, dečki iz Sladojevaca koji su se plasirali na 3.mjesto u stolnom nogometu osvojivši tako brončane medalje.  Tek nešto malo sreće  nedostajalo je selekciji naše podružnice da u malom nogometu dođe do brončane medalje, a koju je u utakmici za treće mjesto nakon neriješenog rezultata u regularnom tijeku, odnio tek jedan neiskorišteni penal. Na četvrto mjesto plasirala se i selekcija podružnice u igri graničara, a zabilježeno je i jedno peto mjesto u radu likovne radionice.

” I ovi susreti protekli su u besprijekornoj organizaciji. Prezadovoljni smo i smještajem. Djeci je to doživljaj, bilo je i kupanja, bezbrižne igre, obnovljena su stara, ali i sklopljena neka nova prijateljstva. Želio bih i ovim putem još jednom pohvaliti svu našu djecu na zaista uzornom ponašanju, ali i zahvaliti Gradu Slatini i Zagrebačkoj banci što su nam potpomogli odlazak i na ove susrete. Ta četiri dana bila su nezaboravna, a čemu najbolje svjedoči da su sama djeca već tijekom povratka izrazila želju da i iduće godine ponovno budu dio ovih susreta koje za djecu hrvatskih branitelja na naše,ali još više i na zadovoljstvo same djece, već godinama organizira naše ministarstvo.” – rekao nam je po dolasku Branko Mihoković iskreno se zahvalivši i nama, Radio Slatini, na medijskom praćenju.

dj

Foto: UHDDR podružnica VPŽ

x

Check Also

Grad Slatina otvorio novu telefonsku liniju za prijavu komunalnih problema

Grad Slatina potpisao je Ugovor o posebnim tarifama s tvrtkom Skynet Telekomunikacije d.o.o. o uspostavi ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org