NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

DISK Slatina: Poziv na drugi mITup! događaj 1. rujna

Društvo informatičara slatinskog kraja – DISK poziva vas na drugi mITup! događaj na temu freelancinga i pokretanja vlasitog posla u IT sektoru.

Drugi mITup! Događaj održat će se u petak 1. rujna u konferencijskoj dvorani u potkrovlju Poduzetničkog inkubatora u Slatini na adresi Kolodvorska 8, a počet će u 20 sati.

Sudjelovanje je potpuno BESPLATNO, ali broj mjesta je ograničen. Ne propustite priliku rezervirati svoje mjesto na novom mITup-u! Svoje mjesto osigurajte online prijavom ovdje.

U sklopu drugog mITup! događaja panelisti Tomislav Bilić, Oliver Jukić i Renato Šafranko će sa sudionicima podijeliti svoja iskustva, te govoriti o razvojnom putu svojih poduzeća te izazovima s kojima su se susreli kroz dugogodišnje uspješno poslovanje.

Cilj ovog događaja i panel rasprave je pružiti uvid u tri različita profila poduzetnika te im pomoći pri donošenju ključnih odluka za daljnji osobni razvoj u IT sektoru. Vjerujemo da će se svaki sudionik moći poistovjetiti s barem jednom od ovih inspirativnih priča, te se nadamo da će ove priče potaknuti i motivirati sve prisutne da istraže puteve stvaranja uspješnih poslova, bilo kao samostalni poduzetnici, freelance profesionalci ili kao ključni članovi rastućih globalnih kompanija u ovom dinamičnom sektoru.

 {mITup!} #2 – Panelisti

Tomislav Bilić – Inchoo

Tomislav je osnivač i direktor Inchoo-a, tvrtke specijalizirane za izradu online trgovina. Sa znanjem koje je stvarano preko 15 godina s klijentima iz cijelog svijeta, Inchoo je svojim klijentima partner u razvoju njihove online prodaje.

Svaki trgovac ima jedinstvenu priču. Iz tog razloga, Inchoo ima i jedinstven pristup za svakog od njih. Kombiniranjem dizajna, developmenta, digitalnog marketinga i podatkovne analitike, sposobni su pripremiti i provesti strategiju koja cilja na visoke rezultate. (foto: privatna arhiva)

Oliver Jukić – Consultem

Oliver je doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, smjer Telekomunikacije i informatika. Razvojem softvera bavi se još od 1999., a tvrtku Consultem osnovao je 2007. godine. Kombinirajući poznavanje telekomunikacijskih procesa i programiranja, razvio je brojne sustave za upravljanje telekomunikacijskom mrežom, čiju arhitekturu je opisivao i u znanstvenim radovima koji su objavljivani na konferencijama diljem svijeta. Tri rada su mu nagrađivana kao najbolji radovi konferencija.

Član je najveće svjetske strukovne udruge elektro-inženjera IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), koja ga je 2021. nagradila za izniman inženjerski doprinos razvoju sustava upravljanja telekomunikacijskom mrežom.

U slobodno vrijeme bavi se književnim radom, kazalištem, tenisom i glazbom. (foto: Robert Turkalj)

Renato Šafranko – Lynx digital

Renato je pokretač obiteljskog obrta Lynx digital koji postoji od 2008. godine. Obrt je 2008. godine registriran kao Šafran design da bi se nakon 11 godina rada transformirao u Lynx digital koji kao takav radi i danas.

Renato je svoje početke u IT sektoru ostvarivao još 90-ih godina programirajući aplikacije u programskom jeziku Clipper koristeći Dbase IV kao bazu podataka uglavnom iz hobby-a. Kasnije, nakon što se ukazala potreba za planiranjem druge karijere, intenzivno je proučavao objektno orjentirano programiranje što je rezultiralo ulaskom u developerski tim !Joomla zajednice gdje je sudjelovao i kao sudionik raznih konferencija i meetup-ova.

Nakon nekoliko godina “pečenja zanata” u Joomli, mijenja platformu i prelazi na Wordpress kojim se aktivno bavi i danas kao developer i meetup organizator od 2014. godine. Naglašava važnost zajednice kao vrlo bitne karike u razvoju samog CMS-a, te povezivanja osoba koje vežu zajednički interesi.

Kao predavač i panelist sudjelovao je na više konferencija, a organizirao je i vrlo dobro posjećeni Wordpress meetup u Virovitici 2016. godine.

Danas, Renato radi većinom za strane klijente u recruitment industriji gdje dizajnira inovativna rješenja sukladno željama klijenata. (foto: radioslatina.hr)

Cilj projekta mITup je razviti edukacijski sadržaj i potaknuti kontinuiranu razmjenu ideja između članova tehnološke zajednice s fokusom na mlade entuzijaste i profesionalce u području digitalnih tehnologija.

Projekt sufinancira Grad Slatina sredstvima iz Javnog poziva za sufinanciranje programa i projekata udruga za 2023. godinu.
(mf/Izvor: DISK Slatina)

mITup 2 – freelancing i pokretanje vlastitog posla IT

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button