NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

DISK: Poziv na {mITup!} #8: Uvod u umjetnu inteligenciju

Društvo informatičara slatinskog kraja – DISK organizira novi nastavak serije mITup evenata u sklopu kojega donosi uzbudljive teme iz svijeta umjetne inteligencije.

Novi mITup događaj na temu „Uvod u umjetnu inteligenciju i odabrani alati s primjenama“ održat će se u petak, 26. travnja 2024. u konferencijskoj dvorani u potkrovlju Poduzetničkog inkubatora Slatina na adresi Kolodvorska 8, 33520 Slatina s početkom od 20 sati.

Sudjelovanje je BESPLATNO, ali broj mjesta je ograničen. Rezervirati svoje mjesto možete putem online prijave ovdje.

Gost mITupa bit će Marko Hajba, predavač na Veleučilištu u Virovitici i PhD student matematike na PMF-u u Zagrebu.
Glavna područja interesa su mu numerička matematika, umjetna inteligencija i matematičko modeliranje. Autor je više stručnih i znanstvenih radova iz uskog područja interesa, a prezentirao je svoj rad i na Sveučilištu u Portlandu u SAD-u te Tehničkom sveučilištu u Berlinu.

Marko Hajba će sve zainteresirane sudionike povesti kroz uzbudljivi svijet umjetne inteligencije, dijeleći svoje znanje i iskustvo s praktičnog, ali i znanstvenog stajališta.

Projekt imena mITup!#2 Društva informatičara slatinskog kraja – DISK sufinancira Grad Slatina sredstvima iz Javnog poziva za sufinanciranje programa i projekata udruga za 2024. godinu.

Cilj projekta je razviti edukacijski sadržaj i potaknuti kontinuiranu razmjenu ideja između članova tehnološke zajednice s fokusom na mlade entuzijaste i profesionalce u području digitalnih tehnologija.

Spomenuti projekt tijekom ove godine donosi niz mITup evenata na sljedeće teme:

  • Uvod u umjetnu inteligenciju – osnovni pojmovi
  • Modeli umjetne inteligencije
  • Neuronske mreže
  • Alati umjetne inteligencije
  • Prednosti i mane korištenja umjetne inteligencije
  • Otvorena rasprava

(mf; Izvor: Društvo informatičara slatinskog kraja – DISK)

Više o gostu predavaču Marku Hajbi:

CroRIS profil

LinkedIn profil

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button