DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Dijabetička udruga Slatina organizirala edukativnu radionicu „Rad s aparatom za određivanje HbA1c“

Dijabetička udruga Slatina održala je još jednu edukativnu radionicu u sklopu projekta „Slatki za Slatinu“, a ovoga puta bila je namijenjena članovima udruge, odnosno medicinskom osoblju.

Edukacija se odnosila na obuku rukovanja aparatom za određivanje HbA1c.
Naime, Udruga je u suradnji s tvrtkom MED TRUST d.o.o. nabavila aparat na posudbu od 6 mjeseci, koji je sudionicima edukacije predstavio generalni manager spomenute tvrtke Vedran Pamuković koji je bio i voditelj edukacije.

U radu edukativne radionice sudjelovale su: mag. med. techn. Neda Dušak, med. sestra Vesna Kizivat, mag. pharm. Jasenka Plantak Kotur i bacc. teh. med. Greta Perković.

Glavni cilj obuke bio je praktično savladavanje načina rukovanja aparatom i način određivanja HbA1c.

Dijabetička udruga Slatina kontinuirano radi na ranom otkrivanju šećerne bolesti kroz organizaciju javnozdravstvenih akcija na kojima se redovito mjere vrijednosti šećera u krvi i krvnog tlaka. Kako bi bili što uspješniji odlučili su ponuditi svojim članovima i ostalim građanima uz sve ostale i mogućnost određivanja HbA1c, odnosno prosjeka šećera u krvi proteklih 3 mjeseca.

– Na taj način želimo unaprijediti naš rad i postići bolje rezultate u ranoj detekciji bolesti. Za sada smo nabavili Wellion CLEVER HbA1c Analyzer na posudbu, a plan nam je da do kraja ove kalendarske godine pokušamo osigurati sredstva za kupnju aparata za potrebe udruge.
Ovakvim ulaganjem u preventivu želimo povećati kvalitetu našeg rada, dati doprinos ranom otkrivanju bolesti i prevenciji kroničnih komplikacija. Mislimo da je to puno jeftiniji način nego liječenje kroničnih komplikacija, – poručili su iz Dijabetičke udruge Slatina koja je upravo iz tog razloga organizirala ovu edukaciju kako bi  medicinsko osoblje u sklopu udruge bilo spremno za rad sa spomenutim aparatom.

(mf; Izvor: Dijabetička udruga Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button