DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Dijabetička udruga Slatina: Održana josipovska akcija mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka

Danas je u povodu blagdana svetoga Josipa, zaštitnika grada Slatine, Dijabetička udruga Slatina organizirala akciju mjerenja šećera i tlaka.

Akciju su u paviljonu Parka 136. slatinske brigade u Slatini provele medicinske sestre Greta Perković i Senka Palčić, članica Udruge Katarina Marković i liječnica obiteljske medicine Vesna Turk – Štrajtenberger dr. med. spec.

Akciji mjerenja šećera i tlaka odazvalo se 35 građana koji su tom prigodom imali priliku porazgovarati o svome zdravlju i s liječnicom koja im je pružila niz korisnih savjeta kako prevencijom mogu utjecati na svoje zdravlje i kvalitetu života gdje su istaknuti bitni čimbenici poput reguliranja vlastite prehrane i tjelesne aktivnosti s ciljem smanjena rizika koji mogu dovesti do dijabetesa, kardiovaskularnih ili nekih drugih bolesti.

Akcija je otkrila dvije osobe koje su imale nešto povišenu razinu šećera u krvi, a iste su provoditeljice akcije preventivno uputile svojim liječnicima opće prakse da daljnjim pretragama utvrde moguće postojanje dijabetesa.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot