DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Dijabetička udruga organizirala predavanje

U suradnji s Dijabetičkom udrugom Slatina, Gradska knjižnica i čitaonica Slatina za danas je organizirala predavanje u prostoru knjižnice. Predsjednica Dijabetičke udruge Slatina, Doris Mlinarić, s ciljem većeg angažiranja Dijabetičke udruge u prevenciji i prepoznavanju dijabetesa, održala je predavanje o šećernoj bolesti kako bi upoznala naše sugrađane s općenitim karakteristikama šećerne bolesti, liječenju, vrstama dijabetesa, simptomima ranoga otkrivanja dijabetesa i zdravstvenim komplikacijama uzrokovanim šećernom bolešću.

„Ovo današnje predavanje rezultat je komunikacije s ravnateljicom Gradske knjižnice i čitaonice Nedom Mađarac, koja je našoj udruzi i za buduće potrebe ponudila prostor knjižnice na raspolaganje. Cilj je prevenirati dijabetes, smanjiti pretilost i ukloniti rizične čimbenike da ne bi došlo do dijabetesa TIP 2,a Tip 1 je autoimuna bolest. Za 14.svibnja,kada obilježavamo prvi Hrvatski dan šećerne bolesti, u planu imamo još jedno predavanje u GKiČ Slatina. Također planiramo u okviru udruge pokrenuti savjetovalište. Nakon duže pauze odlučili smo se pokrenuti. Također, u suradnji s Gradom Slatina prijavili smo projekt na EU fondove i uspjeli njime proći na natječaju. U okviru projekta koji je već formalno započeo s realizacijom, provesti ćemo brojne korisne i edukativne aktivnosti“, kaže predsjednica Doris Mlinarić.

U petak,06.svibnja, s početkom u 15 sati, u prostoru Centra nevladinih udruga, Dijabetička udruga će održati  redovni sastanak. Tada će dogovoriti i datum održavanja izvanredne izborne skupštine.

Inače, svakoga prvoga petka u mjesecu članovi udruge redovno se sastaju u već spomenutom prostoru Centra nevladinih udruga, a tada im se kao članovi udruge mogu pridružiti svi zainteresirani.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button