KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Digitalni učenički inkubator“: Srednja škola Marka Marulića iz Slatine osvojila je titulu najinovativnije srednje škole u Hrvatskoj

Srednja škola Marka Marulića iz Slatine osvojila je titulu najinovativnije srednje škole u Hrvatskoj. U okviru projekta Instituta za inovacije i Školske knjige pod nazivom „Digitalni učenički inkubator“, Srednja škola Marka Marulića, prijavila je pet projekata, uz mentorstvo Sanje Mrzljak Jovanić, Željke Venus, Sanje i Darka Špoljarića, s učenicima, agrotehnike, elektrotehnike, ekonomije i gimnazije. Bilo je 1.900 sudionika, 170 projekata i 160 škola, a Srednja škola Marka Marulića iz Slatine najbolja je u RH. Idući tjedan, u Slatinu će i službeno stići nagrade i potvrda sjajnog uspjeha.

Inače, iza projekta stoje Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment, koji su Digitalni učenički inkubator pokrenuli na platformi StellarPlatform.com, a sve s ciljem kako bi potaknuli učenike na kreativno promišljanje i angažirali ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata i u ovim izazovnim trenutcima socijalnog distanciranja. U Digitalnom učeničkom inkubatoru sudjelovali su oni koji su željeli razvijati poduzetnički način razmišljanja i proaktivnost – ne nužno kako bi bili poduzetnici, već kako bi stvarali vrijednost u svemu što rade i svaku prepreku i izazov gledali kao priliku za učenje i razvoj.
mf (www.vpz.hr/Foto: Ilustracija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button