DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Deveta javnozdravstvena akcija trijaže održana za stanovnike MO-a Vladimir Nazor

Kako se ova godina približava kraju, tako se približava i kraj javnozdravstvenih akcija trijaže u sklopu projekta ”Doživjeti stotu” (UP. 02.2.1.08.0165).

Jučer,25.studenog, je održana deveta akcija u Mjesnom odboru Vladimir Nazor. 

Vrijedan medicinski tim koji čine: Greta Perković (viša medicinska sestra), Neda Dušak (magistra sestrinstva), Vesna Kizivat (medicinska sestra), Doris Mlinarić (predsjednica Dijabetičke udruge Slatina, medicinska sestra), Mateo Kroupa (voditelj akcija trijaže, medicinski tehničar), Gabriela Kapusi (magistra farmacije) te Vesna Turk-Štrajtenberger (specijalist obiteljske medicine) vrijedno su mjerili krvni tlak, glukozu, trigliceride i kolesterol u krvi, indeks tjelesne mase, procjenu kardiovaskularnog rizika te je svaki sudionik imao završni razgovor s liječnicom o svom zdravstvenom stanju i dobivenim vrijednostima te potrebnim koracima u održavanju svog zdravlja.

Akciji se odazvao zadovoljavajući broj mještana, njih 30.

Predsjednica Dijabetičke udruge Slatina, Doris Mlinarić nam je rekla da se jučerašnjoj akciji odazvala mlađa populacija:

”Naš cilj je doprijeti prvenstveno do mlađih generacija, od 20 do 50 godina jer time većinu bolesti, komplikacija bolesti i stanja možemo djelomično ili potpuno prevenirati. U toj dobi je vrlo važno otkriti dijabetes, hipertenziju, pretilost, povišene triglicerice i kolesterol, mlađe ljude uputiti liječnicima. Vrlo je važno na vrijeme krenuti s liječenjem i prevenirati mogući kardiovaskularni incident. S obzirom na to da je već održano osam javnozdravstvenih akcija, kao zdravstveni djelatnici, kao tim, uvidjeli smo da većina starije populacije ne zna kako i u koje vrijeme uzimati propisanu terapiju. Dosta ljudi ne zna koje lijekove i za što uzimaju te se trudimo objasniti i uputiti ih na pravilno uzimanje istih.”

Sljedeća akcija je na rasporedu u utorak 29.11.2022. s početkom u 15.00 sati u Kozicama te se pozivaju svi mještani da se odazovu i prekontroliraju.

Nositelj projekta „Doživjeti stotu“ je Grad Slatina, a projektni partneri Dijabetička udruga Slatina i Gradsko društvo Crvenog križa Slatina.

tks (Izvor: Dijabetička udruga Slatina)

 

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button