DOGAĐANJANASLOVNICASPORTUDRUGE

Deveta godina sve jačeg Malonogometnog kluba Slatina

Danas (28.4.) je u Business clubu održana godišnja skupština Malonogometnog kluba Slatina.

Skupštinom kojoj su prisustvovali igrači, brojni članovi i gosti, predsjedavao je Nikola Miščević predsjednik kluba. Miščević je i trener prve momčadi pa je osim izvješća o radu kluba podnio i trenersko izvješće. Klub je kao i u prethodnih devet godina aktivno nastupao u natjecanjima pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza, a također je uspio u planu animacije lokalne sredine vrlo uspješnom organizacijom nekoliko otvorenih turnira. Osim Coca cola cupa za najmlađe, MNK je u protekloj godini odradio ljetni turnir Staroškolsko, ali i još jedno izdanje Zimskog turnira koji je posjećenošću i atraktivnošću kvalitetom izišao puno kilometara šire od zadane lokalne forme. Što se tiče rezultata prve momčadi tu je klub zadržao status stabilnog drugoligaša plasiravši se na koncu sezone na 4. mjesto. Juniori su ponovno bili na visini zadatka plasiravši se prošle godine na završnicu Prvenstva Hrvatske, a njih je do tamo odveo trenerski dvojac Damir Bogati i Marko Novaković koji je i podnio izvješće o radu i rezultatima te mlade slatinske momčadi. Članove je sa stanjem financija upoznao blagajnik Danijel Perović navevši između ostalog da je glavnina sredstava stigla od strane Zajednice športskih udruga Slatine, Grada Slatine i Turističke zajednice, i naravno od kotizacija prikupljenih na zimskom turniru. I predsjednik Miščević iskoristio je ovu prigodu da se još jednom zahvali navedenim institucijama na svesrdnoj pomoći, ali i da pozdravi novu odluku Gradskog vijeća o raspodjeli novca namijenjenog slatinskim sportskim klubovima koja je uvelike olakšala život malonogometnom klubu. Pošto su godinu završili u financijskom plusu Miščević je Nadzornom odboru iznio prijedlog da se dio sredstava namijeni kupnji kompletne opreme prvoj momčadi kako bi se dečkima na neki način zahvalilo za sve ono što pružaju klubu kroz svoje nastupe i zalaganje i to bez iti jedne kune naknade. Klub trenutno iščekuje odgovore na dva natječaja koja se prijavio, a čiji će ishod uvelike utjecati na već zacrtane planove. I jedan i drugi projekt usmjeren je na rad s mladim uzrastima, a o tome je nešto više u sklopu iznošenja plana rada za ovu godinu ispričao tajnik Dragan Menčik. Osim uobičajenih stalnih aktivnosti klub ima u planu ponovno oformiti i kadetsku selekciju kako bi stvorio još čvršće temelje i bazu za plasiranje novih snaga koje će u dogledno vrijeme nositi prvu momčad.

Pozitivne vibracije odaslali su i gosti skupštine. Prvi se malonogometašima obratio zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić iskreno čestitavši na svemu ostvarenom u prošloj godini, a na njega se nadovezao Miran Janečić predsjednik Zajednice športskih udruga dodavši kako posebno pozdravlja ne samo rezultate nego i sjajne organizacijske sposobnosti članova kluba u itekako tehnički zahtjevnim manifestacijama poput ljetnog i zimskog turnira. Ono što je malonogometašima najviše laskalo svakako je priznanje i riječi Janečića da su upravo oni pravo sportsko organizacijsko osvježenje Slatine. I tajnik ZŠU Željko Stipanić odao je priznanje malonogometašima na stabilnom radu i vrlo dobrim rezultatima, a podršku su još došli dati i Željko Šnjarić predsjednik prijateljske udruge Vila Velebita Slatina te Hrvoje Valpovac ispred Turističke zajednice Slatine stalnog partnera kluba pri organizaciji ljetnog turnira.

Za kraj ćemo još dodati da je posebne pohvale kako od kluba, a tako i od Janečića, dobio Hrvoje Čović koji je ponosno branio boje Socca reprezentacije na Europskom kupu dok je mladi sve bolji Mateo Novaković neosporno zaslužio prigodnu majicu iz ruku Gorana Bolića člana Nadzornog odbora kojom mu se klub želio zahvaliti što je kao jedini igrač imao sve nastupe kako za juniorsku, a tako i za seniorsku momčad.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button