DOGAĐANJANASLOVNICA

Delegacija Grada Slatine uveličala proslavu Dana Zrinskih u mađarskom Szigetvaru

Delegacija Grada Slatine na čelu sa gradonačelnikom  Denisom Ostrošićem u nedjelju, 10. rujna, sudjelovala je na tradicionalnoj proslavi Dana Zrinskih u mađarskom gradu Szigetvaru.

Delegacija Grada Slatine je sudjelovala u protokolarnom polaganju vijenaca u Parku tursko-mađarskog prijateljstva, kao i kod spomenika Nikole Zrinskog. Delegacija je svjedočila i postrojavanju povijesnih postrojbi na Trgu Zrinskog u Szigetvaru, a organizirano je i prigodno primanje delegacije u Svečanoj dvorani grada Szigetvara.

Protokolarnim aktivnostima su uz gradonačelnika Ostrošića i gradsku vijećnicu Martinu Tepeš prisustvovali i veleposlanik Republike Turske u Mađarskoj Sakir Fakili, generalna konzulica Republike Hrvatske u Mađarskoj, Vesnom Haluga, zamjenik državnog tajnika Predsjedništva Ministarstava, Latorcai Csaba, predsjednik Državnog počasnog odbora Zrinski, Hovari Janoš, delegacija Grada Čakovca na čelu s dogradonačelnikom Zoranom Vidovićem, admiral Ante Urlićem iz Splita, delegacija Vukovarsko-srijemske županije na čelu s Željkom Čirba, povijesne postrojbe iz Hrvatske( koje uključuju Zrinsku gardu Čakovec, Turopoljski banderij i Banderij ban Gašpar Alapić iz Turopolja) te povijesna postrojba iz Mađarske.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button