Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJANASLOVNICASPORTUncategorized

David Terek najbrži u Našicama

David Terek član Biciklističkog kluba Slatina došao je do prve pobjede u natjecanju Slavonske brdsko biciklističke lige.

Naime, već u drugoj natjecateljskoj sezoni mladi Miljevčanin došao je do najvišeg mjesta na postolju. Nakon nekoliko drugih i trećih mjesta Terek je u nedjelju u Našicama (19. lipnja) upotpunio kolekciju osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju. Biciklistički klub Našice bio je domaćin ovom 4. kolu lige koje se održalo na šumovitom predjelu jezera Lapovac. Ono po čemu će se pamtiti ovogodišnje izdanje utrke punog imena “XCO Lapovac” je slab odaziv biciklista. Do toga je došlo iz razloga što isti iz osobnog iskustva dobro znaju što ih čeka na našičkoj stazi, teške brdske dionice i posebno opasni strmi spustovi, a niti skokovi nisu baš bezazleni. A i kalendar je prošlog vikenda bio pretrpan biciklističkim utrkama pa su mnogi i iz tog razloga odlučili zaobići nimalo laki Lapovac. David Terek ne zna za riječ strah pa je jedva dočekao i ovu utrku kako bi nastavio skupljati bodove u utrci za prvo mjesto u ukupnom poretku. Prije Lapovca trenutno najistaknutiji član Biciklističkog kluba Slatina imao je 5 bodova zaostatka za vodećim u kadetskom poretku, a nakon utrke i novih 50 bodova, preskočio je konkurenta i preuzeo vodstvo. Terek je vodeći sa 145, dok je Nemanja Alimpić iz Novog Sada drugi sa 100 bodova. Tri kruga našičke zahtjevne staze Miljevčanin je proletio za 58 minuta i 5 sekundi ostavivši iza sebe na drugom mjestu Svena Ivića iz miholjačkog Marathon teama ogromne 22. minute.

 

O talentu ovog dečka iz Miljevaca, mjestu koje je kroz povijest iznjedrilo podosta uistinu sjajnih nogometaša, i njegovim visokim ambicijama potvrdit će i priča koja se odigrala samo dan prije Lapovca. Naime, u subotu se u Belom Manastiru vozio “Brut” – Baranja rural trail, poprilično iscrpljujuća maratonska utrka kojoj se i ove druge godine održavanja posebice zbog svoje atraktivnosti odazvalo čak 150 biciklista. Iako na toj uistinu sjajno organiziranoj utrci pravilnikom nije bilo dozvoljeno utrkivati se mlađima od 18 godina, domaćini su Davidu dozvolili da se natječe izvan konkurencije. “Čuvajući” se za Našice, David se odlučio voziti kraću dionicu od 25 kilometara. U konkurenciji 80 biciklista, među kojima je bilo i podosta renomiranih imena biciklističke scene, David se plasirao pri samom vrhu poretka. A kad smo već kod te utrke koja je dobrano razbudila usnulu prekrasnu Baranju, spomenut ćemo i nastupe još trojice avanturista biciklista s našeg područja. U istoj konkurenciji Bruta 25 okušao se i Davidov otac Dražen i svojom vožnjom potvrdio onu priču o jabuci i stablu. Naime, kao “izlazni” senior sa 45 godina na plećima, Dražen je očitao lekciju i puno mlađoj ekipi plasiravši se u toj Elite seniorskoj konkurenciji na 24 mjesto od njih 57 koliko ih je završilo utrku.

U Masters veteranskoj konkurenciji na 25 kilometara i ove je godine vozio Mladen Plantak zauzevši 11. mjesto u konkurenciji 15 vozača.

 

 

 

Duplo dužu dionicu od 50 kilometara surducima, poljima, vinogradima i brdima Baranje i ove je godine uspješno prošao potpisnik ovih redova zauzevši, također kao izlazni senior, 10. mjesto u konkurenciji 24 “elitaša”.

 

 

 

 

Damir Jukić

Foto: Brut 2022 (Vedran Metelko, Dubravko Franjin, Nenad Milić)

Dorotea Adam, DJ, DT

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button