DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

David Terek kadetskoj pridodao i titulu juniorskog prvaka SBBL

Tradicionalno s kratkim vremenskim odmakom nakon posljednje utrke svake se godine održava  svečano proglašenje najboljih sudionika aktualne sezone Slavonske brdsko biciklističke lige. Ove godine čast da bude domaćinom te gala večeri pripala je Biciklističkom klubu Osijek 2010. Kao mjesto radnje Osječani su odabrali Poduzetnički inkubator Bios gdje je ju subotu (25.11.) na koncu i upriličena ta svečanost gdje su se okupili najbolji biciklisti kao i predstavnici klubova lige. Osim dodjele priznanja i nagrada bila je to i prigoda da vodstvo lige iznese javnosti brojke i statistiku ovogodišnje natjecateljske sezone. Nama najzanimljiviji je podatak da je utrka u organizaciji BK Slatina ”Javorica” bila druga u poretku po broju natjecatelja (80). Dosta utrka imalo je nesreću sa kišom i lošim vremenom no otkazivanja nije bilo.

A što se tiče onog najvažnijeg, proglašenje najboljih, tu je BK Slatina baš kao i prošle godine ponovno imao svog predstavnika u sjajnom mladom Miljevčaninu Davidu Tereku. Nakon prošlogodišnje titule najboljeg kadeta lige David je i ove sezone nastavio istim tim dobro uhodanim pobjedničkim stopama i kategoriji juniora. Naime Terek je bio jednostavno neuhvatljiv za konkurenciju pobijedivši u čak 4 od sveukupno 8 utrka lige. Te 4 pobjede, 2 druga mjesta, jedno četvrto te jedno odustajanje donijeli su mu 315 bodova čak 120 više od drugoplasiranog Orahovčanina Silvija Peštaja (BK Lood) i 145 više od trećeplasiranog Jorge Damjana Petrovića (BK Bor Virovitica). U toj borbi za titulu najboljeg juniora lige vozilo je 11 mladih natjecatelja.

Od ostalih slatinskih predstavnika izdvojit ćemo debitantski nastup Drage Zdelara u najjačoj Elite konkurenciji. U toj žestokoj konkurenciji od čak 33 biciklista koji su odvozili najmanje jednu utrku Zdelar se plasirao na 16. mjesto ukupnog poretka. Dvije utrke lige odvezao je Goran Orlić u kategoriji E-bike, a jednu u kategoriji hobby Dario Kruljac no te dvije kategorije ne vode se u ukupnom bodovanju za najbolji klub lige. Tako su rezultati Tereka i Zdelara postavili BK Slatinu na solidno 11. mjesto u ligi od sveukupno 32 kluba koji su najmanje s jednim vozačem participirali u 8.kola lige.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button