NASLOVNICAPOLITIKA

Dario Vrbaslija u Osijeku govorio o programu koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus kao 2. kandidat na listi u IV. izbornoj jedinici

Jučer, 21. lipnja u Osijeku je održano druženje kandidata i volontera iz četvrte i pete izborne jedinice koalicije centra koju čine Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus s građanima kojima su predstavili svoj izborni program po kojemu, ističu, Slavoniju vide kao jednu regiju.

Na čelu Stranke s imenom i prezimenom je bivši ministar Ivan Kovačić. Nova stranka Fokus je stranka centra s predsjednikom Davorom Nađijem, zamjenikom gradonačelnika Svete Nedelje, dok je Marijana Puljak na čelu liberalne stranke Pametno.

Na susretu su bili Andrea Gross-Bošković nositeljica liste za IV. izbornu jedinicu, Krešimir Marković drugi na listi za V. izbornu jedinicu i Slatinčanin Dario Vrbaslija koji je drugi na listi za IV. izbornu jedinicu, koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Pametnog i Fokusa, kao i kandidati Ivica Puljak i Ivica Relković.

Tom je prigodom Dario Vrbaslija, istaknuo da su oni mlada politička opcija, ali s iskustvom upravljanja lokalnim sredinama.

– Slavonija je poljoprivredno područje, ona hrani cijelu Hrvatsku, ali osim poljoprivrede raširene su i druge gospodarske grane i ono što Fokus i mi ostali ovdje zastupamo su porezna rasterećenja koja će zasigurno pomoći u stvaranju novih radnih mjesta koja su važna za ostanak u Slavoniji. Na taj će način, dakle stvaranje novih visoko plaćenih radnih mjesta, mladi ostati i neće imati potrebe biti u Irskoj i dugim zemljama nego će se vratiti u našu Slavoniju, a to nam je bitno jer u ove naše dvije izborne jedinice, četvrtoj i petoj upravo to i zastupamo, ostanak u Hrvatskoj i rad za zajedničku budućnost, – rekao je Vrbaslija, te stavio poseban naglasak na Slavoniju kao regiju koja je devastirana i opustošena nebrigom politike ili lošom politikom.

– Hrvatska će upravo radi loše politike upravljanja morati vratiti milijarde kuna EU sredstava koja su dobivena za ekološku proizvodnju. To je velika šteta za našu poljoprivredu i takve pogreške se u budućnosti ne smiju događati.
Vezan naglasak naša koalicija stavlja i na problem prometne izoliranosti Slavonije te na potrebu izgradnje i modernizacije željeznice kao ekonomičnog, jeftinog i ekološki najprihvatljivijeg prijevoza putnika i roba za razliku od izgradnje brze ceste koja se desetljećima obećava a čija je izgradnja spor i izuzetno skup proces, – zaključio je Vrbaslija.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button