DOGAĐANJANASLOVNICA

Dario Vrbaslija novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine

Danas je u Hrvatskom domu u Slatini održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine na kojoj je za predsjednika Gradskog vijeća  izabran Dario Vrbaslija, a za zamjenicu predsjednika Martina Tepeš.

Prisegu da će služiti općem dobru i građanima svečano je dalo 16 članova  novog saziva Gradskog vijeća, a jedan član je iz opravdanih razloga bio odsutan te će prisegu dati naknadno.  Prema izbornim rezultatima, u novom Gradskom vijeću 8 vijećnika dolazi iz koalicije HDZ-HSLS-HSP-SU, 5 vijećnika iz  Kandidacijske liste grupe birača „Dario Vrbaslija“ te 4 člana iz koalicije SDP-HSS.  Budući da je mandat Bojana Plantaka (SDP) u Gradskom vijeću   zbog funkcije zamjenika gradonačelnika u mirovanju, na njegovo  mjesto u Vijeću odabrana  je Jasenka Plantak Kotur.

Novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija nakon preuzimanja funkcije obratio se okupljenima: „Danas smo preuzeli časne dužnosti gradskih vijećnika  Grada Slatine te time započeli novo razdoblje  života našeg Grada i okrenuli novu stranicu povijesti koju sami pišemo. Građani su upravo nama dali svoje povjerenje i svoju potporu koju nikada ničime ne smijemo iznevjeriti. Gradsko vijeće je ovdje radi građana, a ne radi vijećnika. Pregršt je planova, ideja i ciljeva kojima moramo biti zaokupljeni i na ostvarenju kojih moramo raditi. Pokrenuti gospodarstvo, potaknuti rad poduzetnika iobrtnika, voditi brigu o školama, učenicima, i studentima, uhvatiti se u koštac da negativnim trendom iseljavanja te vratiti one koji su već iselili – mlade, starije i čitave obitelji. Građani to od nas očekuju i u tome moramo pokazati složnost i zajedništvo poradi boljitka svi stanovnika našeg Grada i prigradskih naselja. Zaboravimo prošle netrepeljivosti, osobne simpatije ili antipatije i u centar pozornosti stavimo naš Grad. Zaboravimo ideološke podjele i sve ono što nas koči te hodajmo zajedno naprijed otvoreni za suradnju na svim razinama djelovanja na kojima možemo učiniti male, ali i velike korake. Naše sugrađanke i sugrađani to zaslužuju. Zato ću završiti riječima svetog Pavla koje nam mogu i trebaju biti uzor – Što je za mnom zaboravljam, za onim što je preda mnom prežem, k cilju hitam.“

Na sjednici su prisustvovali gradonačelnik Denis Ostrošić i njegovi zamjenici Sanja Mrzljak Jovanić i Bojan Plantak.


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button