DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Dani otvorenih vrata 2021. Udruge OSIT Vretenac

Manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga 2021. koju organizira Ured za udruge, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina priključila se i ove godine radionicama i online aktivnostima od 10. do 12. lipnja ove godine.

Svoja vrata Udruga OSIT Vretenac otvorila je u četvrtak, 10. lipnja učenicima viših razreda OŠ Eugena Kumičića i OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, te učenicima OŠ Davorin Trstenjak iz Čađavice radionicom „I Vretenci vole vlakove“.

Radionicu izrade željezničkih diorama Vretenci su organizirali u suradnji s Društvom inženjera i tehničara strojarske struke „Oto Horvat“ Virovitica, a radionica se održala po vodstvom i mentorstvom Gorana Denca i Marijana Posarića.

Ovaj je dvojac cijelu priču začinio izložbom malih vlakova koju su postavili na terasi Poduzetničkog inkubatora u Slatini. Ovu malu izložbu posjetile su i vrtićke skupine Bubamare i Zvjezdice Dječjeg vrtića Zeko, Slatina, i upravo ti, najmlađi posjetitelji, najviše su uživali u ovoj izložbi, a imali su priliku polagati i ispit za „Strojovođu malih vlakova“.

Sve sudionike na početku je pozdravila voditeljica aktivnosti s korisnicima u Udruzi Vretenac, Jasna Horvat, a virovitičko Društvo tehničara „Otto Horvat“ ukratko je predstavio Goran Denc koji je tom prigodom potpredsjednici UOSIT Vretenac uručio donaciju vrijednu 2.200,00 kuna kojom ovo Društvo podupire rad slatinskih Vretenaca.

Drugi dan Otvorenih vrata za volontere i članove Udruge Vretenac održana je radionica izrade vretenaca pod vodstvom mama članova, a u subotu 12. lipnja na Facebook stranici Udruge Vretenac postavljena je poveznica online igra „Mali memory znanja o Vretencima“.

Priključivši se manifestaciji Dana otvorenih vrata udruga 2021. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama u svoje je aktivnosti još jednom uključila širu lokalnu zajednicu, među kojima je 79 slatinskih vrtićanaca i osnovnoškolaca, a online memory odigralo je 20 FB prijatelja Udruge Vretenac.
(mf/Foto: UOSIT Vretenac Slatina, Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button