DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAOPĆINE

DANI OPĆINE ČAĐAVICA: Pogledajte kako je bilo na 16. Međužupanijskoj izložbi hladnokrvnih konja i reviji zaprega

U povodu obilježavanja Dana općine Čađavica i blagdana Petrova, na nogometnom igralištu u Čađavici, u nedjelju (2. srpnja) održana je 16. Međužupanijska izložba hladnokrvnih konja i revija zaprega.
 
Izložbu je otvorio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, uz nazočnost načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića, načelnika Sektora za stočarsku proizvodnju Ministarstva poljoprivrede Matu Čačića, predsjednika Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Miška Šklempe i predsjednika Udruge slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica Marijana Pokupića. 
 
Posjetitelji su i ove godine imali priliku provozati se jednom od četiri konjske zaprege kroz Čađavicu i razgledati plemenite životinje, njih više od 40 pristiglih grla. Svi sudionici 16. Međužupanijske izložbe hladnokrvnih konja dobili su zahvalnice za sudjelovanje, koje su uručili načelnik Sektora za stočarsku proizvodnju Ministarstva poljoprivrede Mato Čačić, virovitičko-podravski dožupan Marijo Klement, predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Miško Šklempe, općinski načelnik Mirko Rončević i predsjednik Udruge slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica Marijan Pokupić. 
 
Program obilježavanja Dana općine nastavljen je defileom motorista kroz Čađavicu i dolaskom članova Moto kluba “Zvijeri” Čađavica sa svojim gostima na nogometno igralište. 
 
Načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević bio je zadovoljan s ovim dijelom proslave Dana općine i blagdana sv. Petra.
 
– Danas je održano središnje događanje proslave Dana općine u sklopu kojeg, već tradicionalno, smo održali 16. Međužupanijsku izložbu hladnokrvnih konja i reviju zaprega. Proslavu su nam uveličali motoristi Moto kluba “Zvijeri”. Zahvaljujem se svim posjetiteljima, konjogojcima, motoristima, a posebno našim uvaženim gostima, našem županu Igoru Androviću i njegovom zamjeniku Mariju Klementu, te načelniku Sektora za stočarsku proizvodnju Ministarstva poljoprivrede Mati Čačiću što su svojom nazočnošću uveličali ovaj događaj – rekao je načelnik Rončević.
 
Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu.
 
– Prije svega bih se zahvalio bih domaćinima, Općini Čađavica i načelniku Mirku Rončeviću na pozivu kako bih bio dio proslave Dana općine, Petrova, ali i svim sudionicima ovog događanja. Otkada sam župan, svake sam godine na ovoj izložbi hladnokrvnih konja i reviji zaprega, i sigurno da ova manifestacija ima veliki značaj, kako za Čađavicu tako i za našu županiju, a, ja bih rekao, i za cijelu Slavoniju. Ništa tako ponosno i lijepo ne predstavlja Slavniju kao konji, njihova plemenitost i ljepota, a kažu stari ljudi da se nekada u Slavoniji uz konje i ratovalo i ljubovalo, te rađalo i umiralo, a upravo smo na ovoj izložbi svjedočili da se konjogojstvo prenosi s koljena na koljeno i drago mi je vidjeti da je dosta mladih uzgajivača. Ovo je jedinstvena manifestacija na području naše županije i kao takvu je trebamo čuvati, trebamo njegovati i upravo zato mi kao Županija, uz Ministarstvo poljoprivrede,  podupiremo ovakve događaje – istaknuo je župan Andrović. 
 
Sve sudionike i posjetitelje ovog događaja, Općina Čađavica je počastila voletinom s ražnja, a za dobar ugođaj bilo je zadužen Tamburaški sastav Big brothers.  
 
Ovaj, kao i cjelokupni program proslave Dana općine, održan je uz pokroviteljstvo Općine Čađavica te potporu Virovitičko-podravske županije.
 
nm (adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button