NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dani kruha u Dječjem vrtiću Zeko

Tijekom proteklog tjedna u Dječjem vrtiću Zeko djeca su u prigodi obilježavanja Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje aktivnim učenjem spoznavala važnost zdrave prehrane istražujući žitarice i vrste brašna.Kušala su različite vrste kruha, a zatim su se i sami okušali u izradi pekarskih proizvoda kao mali pekari.

Tradicionalni blagoslov kruha ostvaren je i ove godine i to virtualnim putem kojim je velečasni Dragan Hrgić blagoslovio kruh koji su mu djeca poslala i uputio im svoje pozdrave i blagoslov. Snimku su zatim djeca imala priliku vidjeti na ekranima u svojim skupinama i zahvaliti se Bogu na kruhu i plodovima zemlje zajedno s velečasnim.

Starije skupine pripremile su nešto novo u vrtiću, naime tijekom cijelog tjedna svakoga dana predstavljena je jedna skupina u kulinarskom showu „Velike tajne malih kuhara vrtića Zeko“ u kojem su pratitelji web stranice vrtića svaki dan imali priliku s malim kuharima kuhati i pripremiti zdravi kruh, domaće rezance, provu i muffine, a prema povratnim informacijama mnoge su oduševili i ponukali da i sami iskušaju predstavljene recepte.

– Recepti su osmišljeni na način da ih mogu pripremiti djeca uz malu pomoć roditelja i mogu biti odličan povod za druženje kod kuće tijekom kišnih jesenskih dana.
Uz brojne aktivnosti, spoznaje i suradnje, puno je toga na čemu Dječji vrtić Zeko ima biti zahvalan u ovom tjednu obilježavanja Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje, rekla je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić te se zahvalila svim djelatnicima koji su učinili da djeca uživaju u ovom tjednu uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, roditeljima na njihovoj suradnji i podršci, vlč. Draganu Hrgiću na blagoslovu, a najveću zahvalu uputila je djeci koja svakodnevno pokazuju koliko život može biti lijep i jednostavan kad te kroz njega vodi srce.
(mf/Izvor: DV Zeko)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org