NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Danas početna konferencija projekta „KROK – KORAK KROZ KULTURU“

Danas (4.11.2022.g.) će se s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina održati početna konferencija i predstavljanje projekta „KROK- Korak kroz kulturu“.

„KROK“ je projekt koji su u partnerstvu pripremili Gradska knjižnica i čitaonica Slatina i Udruga Vretenac, Slatina,  a koji će financirati Ministarstvo kulture u iznosu od 80.000 HRK, a trajati će od 1.10.2022. – 1.10.2023. godine.

Ovim projektom će se povećati prilagođeni književni sadržaji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, te će se razvijanjem međusektorske suradnje između Udruge i knjižnice uspostavit dugotrajni, održivi i kvalitetni modeli pristupa i dostupnosti književnih djela. Također, u sklopu projekta u Gradskoj knjižnici biti će opremljena senzomotorička i taktilna čitaonica za promociju knjiga, čitanje i kreativno pisanje, opremljena senzornom, didaktičkom i taktilnom opremom, odnosno najnaprednijim alatima asistivne tehnologije koja će se koristiti u svrhu prilagodbe književnih djela kako bi se kreirale inovativne metode pristupa književnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Po samom završetku projekta biti će objavljen i stručni priručnik „Pristup književnim sadržajima za osobe s invaliditetom: primjeri dobre prakse programa KROK i Ministarstva kulture“ koji će sadržavati najuspješnije metode i sadržaje radionica u senzomotoričkoj i taktilnoj čitaonici.

Iz UOSIT Vretenac Slatina i Gradske knjižnice i čitaonica Slatina pozivaju sve zainteresirane da im se danas u 18 sati pridruže u Knjižnici na predstavljanju projekta „KROK- Korak kroz kulturu“.

DNEVNI RED početne konferencije:

  1. Predstavljanje projekta
  2. Besplatno učlanjenje u knjižnicu za učenike s teškoćama u razvoju
  3. Izrada logotipa projekta (kreativna radionica)
  4. Izrada taktilne slikovnice (kreativna radionica)
    (mf/Izvor: Vretenac Slatina)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button