Home / DOGAĐANJA / Dan sjećanja obilježila Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ

Dan sjećanja obilježila Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ

U prostoru slatinskog restorana Jošavac, s početkom točno u podne, Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije( UVVPDR VPŽ), za danas je organizirala obilježavanje Dana sjećanja na poginule i umrle vojne policajce.

Uobičajeno, skup je započeo intoniranjem himne i minutom šutnje za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje s područja Virovitičko-podravske županije.

Predsjednik UVVPDR VPŽ Dražen Zelenka pozdravio je članove udruge i goste među kojima su bili predsjednik Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH Josip Adžić, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš te ostali uvaženi gosti i članovi udruge. U svome govoru ovom prilikom se sjetio Stjepana Erija, Marijana Androša, Milorada Ivkovića, Petra Kudrića, Joze Šantaka, Berislava Martinčevića i Josipa Jecla, koji su svoj život, kao najveću vrijednost, položili kako je rekao „na oltar domovine“.

Potom su kratko, prigodno govorili i čestitali udruzi domaćinu na kvalitetnom radu, predsjednik ZUVVPDR RH Josip Adžić, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac / Foto : Robert Turkalj)

x

Check Also

Koncertom Cantus Ansambla 26. međunarodni glazbeni festival DMK zatvorio svoja vrata

Hrvatska scena suvremene glazbe nezamisliva je bez Cantus Ansambla pa tako i Međunarodni glazbeni festival ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org