NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dan planeta Zemlje

Jučer (22. travnja)  diljem zemaljske kugle obilježen je  Dan planeta Zemlje (Earth Day). Republika Hrvatska se priključila ovakvom načinu obilježavanja 1990. godine.

Zbog ljudskog djelovanja i prekomjernog korištenja prirodnih resursa, neodgovornog zbrinjavanja otpada i tragičnih posljedica koje takvo ponašanje ima za naš okoliš i prirodu, mnoge vrste i njihova staništa danas su ugroženi.

Klimatske promjene imaju sve veći utjecaj na planet Zemlju i sve njegove stanovnike. U Hrvatskoj su, kao i na globalnoj razini, one najjasnije vidljive kao porast temperature zraka i vremenske nepogode koje se sve češće događaju. Klimatske promjene odvijaju se relativno brzo te se brojne biljke i životinje teško prilagođavaju novim uvjetima života, a vremenske nepogode postaju sve razornije.

Moto pod kojim se ove godine obilježava Dan planeta Zemlja je Obnovimo našu Zemlju (Restore Our Earth), a na ovom linku https://youtu.be/BC8DYUWkJro  možete pogledati doprinos djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, građana i institucija sa kojima surađujemo, ovogodišnjem obilježavanju Dana planeta Zemlja.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button