Home / DOGAĐANJA / Dan planeta Zemlje uz „Jagodice“ i „Zvjezdice“ Dječjeg vrtića Zeko

Dan planeta Zemlje uz „Jagodice“ i „Zvjezdice“ Dječjeg vrtića Zeko

Uz poruku „Posadi cvijet i uljepšaj svijet“ proslavi Dana planeta Zemlje danas će svoj doprinos dati i djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića Zeko iz skupine „Jagodice“.
Naime „Jagodice“ su još tijekom veljače ove godine započele svoj projekt u sklopu kojega su mališani posadili cvijeće u prostoru vrtića. Na taj su način uljepšali sam vrtić ali i cijeli vrtićki svijet spoznajom da je oko nas toliko vrijednih malih ekologa.
O cvijeću koje su djeca posadila svakodnevnu brigu vodile su njihove odgojiteljice jer su mališani zbog situacije s koronavirusom ostala doma.
A kako sada izgleda njihova cvjetna gredica i što će s njom učiniti tete Gordana i Marica, mališani mogu pogledati u videu na facebook stranici vrtića na kojoj sve tete svojim mališanima svakodnevno šalju poruke, pričaju priče i s njima se druže kroz razne aktivnosti na daljinu.
„I kod kuće cvijet posadite i na prirodu uvijek pazite“, poručuju iz Dječjeg vrtića Zeko.

Planeta Zemlja je jako važna svim “Zečićima” koji od polaska u jaslice zajedno sa svojim odgojiteljicama i roditeljima uče kako ekologično razmišljati, reciklirati i čuvati prirodu oko sebe.
Tako je i skupina „Zvjezdice“ tijekom veljače započela sa svojim projektom „Papir“ u sklopu kojega su mali istraživači marljivo spoznavali prirodna svojstva drveta i došli do zaključka da od drveta nastaje papir….
Njihove tete su im priredile pravu malu školu izrade eko papira, vođene tetom Đurđicom, koja je već puno generacija djece vrtića Zeko naučila kako mogu sami reciklirati i izraditi svoj papir.
Da nam ne bi od šuma nastala čistina, tete Đurđica, Josipa i Marina pripremile su video na facebook stranici vrtića u kojemu možete naučiti kako od starog izraditi novi papir.
(Mihaela Feldi, DV Zeko)

x

Check Also

Ovoga vikenda Goran Draksler u utrci na 24 sata u svojoj Slatini

Goran Draksler, slatinski ultramaratonac i član udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ trebao je 23. ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org