DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Dan planeta Zemlje u DV Suncokret obilježen zeleno i rascvjetano

Dan planeta Zemlje mališani u Dječjem vrtiću Suncokret u Slatini i u Područnom odjelu Mikleuš obilježili su zelenim i rascvjetanim aktivnostima.

U vrtiću u Slatini edukaciju o pravilnom odvajanju otpada djeci su održale djelatnice tvrtke Slatina kom Dubravka Repić i Lara Nenadović.
Kako štedjeti vodu, kako i zašto sadimo cvijeće, smijemo li bacati smeće u okoliš, kako pravilno odvajati otpad, koja je razlika između otpada i smeća, što je kompostiranje a što recikliranje – sve su to mališani iz ovoga vrtića već znali, a edukativno-informativna tribina Slatina koma i praktična radionica nakon toga potvrdili su da ekološki odgoj djece od najmlađe dobi i te kako ima svoj smisao i razlog.
– Ugodno smo iznenađene znanjem i savješću djece od dvije do pet godina. Njihova svijest o odvajanju je definitivno prisutna, kako u vrtiću tako i kod kuće. Najzanimljivije što nam je ostalo u sjećanju bili su njihovi komentari poput: “Ne smijemo bacati otpad u oceane zbog riba koje se njime guše” ili “žvakaće gume bačene na pješačkim stazama opasne po život naših ptica”, – rekle su nam djelatnice Slatina koma po završetku druženja s mališanima DV Suncokret.

Nakon edukacije djeca su s ravnateljicom Snježanom Dupan-Lovrić na Trgu sv. Josipa u Slatini podijelila 50-ak cvjetnih sadnica koje su im donirali Cvjećarnica Maja i OPG Mira Kološ.
Ova akcija pod nazivom “Darujemo cvijet za ljepši svijet” postala je tradicionalna i njome najmlađi građani daju svoj mali ali značajan doprinos uljepšavanju svoga grada.
Uljepšali su mali „Suncokreti“ i okoliš svog vrtića radnom akcijom i sadnjom cvijeća o kojemu će brinuti tijekom cijele godine.

U vrtiću u Mikleušu djecu je posjetio načelnik Robert Grabar koji im je darovao prigodne spremnike za razvrstavanje otpada. Spremnicima su djeca bila više nego oduševljena a načelniku su se zahvalila pjesmom, recitacijom i obećanjem da će brinuti o prirodi i čuvati svoj okoliš i cijeli planet Zemlju.
(mf, DV Suncokret/Foto: DV Suncokret, Slatina kom)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button