DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAOPĆINE

DAN OPĆINE ČAĐAVICA: Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena javna priznanja

Obilježavanje Dana općine Čađavica nastavljeno je jučer odavanjem počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona uz središnji križ na Mjesnom groblju u Čađavici. Počast su odali saborska zastupnici Vesna Bedeković, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije na čelu sa županom Igorom Androvićem i njegovim zamjenikom Marijom Klementom, članovi Općinskog vijeća na čelu s načelnikom Općine Čađavica Mirkom Rončevićem i predsjednikom Općinskog vijeća Josipom Piskaćem, te predstavnici udruga s područja općine Čađavica i pomoćnik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić. Molitvu je predvodio čađavački župnik vlč. Stjepan Vuk.

Nastavak obilježavanja ovog značajnog dana održao se u čađavačkom Mjesnom domu gdje se je prvo nazočnima obratio predsjednik Općinskog vijeća Josip Piskać poželjevši im dobrodošlicu. Među brojnim gostima bili su saborska zastupnica Vesna Bedeković, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, gradonačelnik Orahovice Saša Rister, slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivica Fotez, načelnik Općine Mikleuš Robert Grabar, načelnik Općine Crnac Mato Damjan, načelnik Općine Voćin Predrag Filić, te načelnik Općine Čačinci Alen Jurenac i načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun.

– Poštovani uzvanici, dragi gosti, dobrodošli na svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Čađavica povodom dana općine i blagdana sv. Petra apostola, zaštitnika općine Čađavica. Svima vama koji ste nam uveličali ovu svečanost želim ugodan boravak u Čađavici – rekao je, između ostalog, Piskać te napomenuo kako je u proteklom periodu održano sedam sjednica Općinskog vijeća i zahvalio se vijećnicima koji su dali svoju potporu realizaciji svih projekata na području općine.

Načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević upoznao je nazočne o provedenim projektima i projektima koje Općina planira provesti.

– Prije svega zaželio bih svima dobrodošlicu u našoj općini i na ovoj našoj svečanoj sjednici. Svečane sjednice su ujedno i mjesto na kojem načelnici govore o provedenim projektima, ali projektima koji su u planu, pa ću tako i ja. Sretan sam i ponosan što smo ove godine realizirali brojne kapitalne projekte koji su bili usmjereni unapređenju kvalitete života mještana, a nabrojat ću samo neke kao uređenje Mjesnog groblja u Čađavici, građenje zgrade sportsko-rekreacijske namjene na nogometnom igralištu, uređenje Društvenog doma u Šaševu i dječjih igrališta u Čađavici, izrada projektno-tehničke dokumentaciju za izgradnju Regionalne klaonice sa resjekaonicom mesa i hladnjačom u Čađavici, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i susjednim općinama pokrenut je projekt širokopojasnog interneta, i tako dalje. Ovo su samo neki od provedenih projekata, a u planu nam je još puno toga kao što je izgradnja pješačkih staza u Čađavici, sanacija krovišta i ugradnja nove stolarije na školi u naselju Zvonimirovac, nastavak izgradnje sanitarno-fekalne kanalizacije u Čađavici i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, izgradnja sportsko-rekreacijskog aerodroma s prostorom za održavanje sajmova, izgradnja geotermalne elektrane Zagocha u Čađavici, rekonstrukcija javne rasvjete na području općine Čađavica, izgradnja društvenog doma u naselju Vraneševci, izgradnja pješačkih staza u naselju Noskovci, projektiranje i izrada spomen-obilježja poginulim i umrlih hrvatskim braniteljima s područja općine Čađavica…, – rekao je u svom obraćanju nazočnima načelnik Rončević.

Čestitke svim žiteljima općine Čađavica povodom Dana općine i blagdana sv. Petra apostola uputili su župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i saborski zastupnik Josip Đakić.
– Prije svega svima vama ovdje nazočnima i svim žiteljima općine Čađavica želim sretan Dan općine. U Čađavici su vrijedni i marljivi ljudi koji žive i poštuju svoje običaje, a sve to imamo prilike vidjeti i povodom proslave Petrova u ova dva-tri dana. Slušajući načelnika, mogu samo ustvrditi da je vaša općina u proteklih godinu dana napredovala i u komunalnoj, javnoj, pa i u društvenoj infrastrukturi, puno projekata je odrađeno, puno projekata je u planu. Ono što ja kao župan mogu obećati, to je da će načelnik Rončević i Općina Čađavica i nadalje imati podršku Županije, – istaknuo je župan Andrović.

– Drago mi što ste me pozvali i što, kao i do sada, mogu nazočiti vašoj svečanoj sjednici povodom Dana općine, jer na njoj se može čuti sve ono vrijedno što je napravljeno od posljednje takve sjednice. Moram pohvaliti sve vrijedne projekte koji su do sada provedeni, a za one koji su u planu mogu reći da ćete imati moju podršku. Vama, dragi moji Čađavčani, i svim stanovnicima općine Čađavica, želim sretan Dan općine i blagdan sv. Petra, vašeg nebeskog zaštitnika, – zaključio je Đakić.

Na svečanoj sjednici uručena su javna priznanja Općine Čađavica. Tako je Srebrna plaketa Općine Čađavica posthumno uručena Radi Brajnoviću, učitelju, pjesniku i piscu za iznimna dostignuća u području književnosti, a koju je preuzela kćer Zrinka.

Zahvalnice Općine Čađavica dodijeljene su: Zlatku Štefeneku za darovanu krv iznad 70 davanja, za izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku; Siniši Džepini za darovanu krv iznad 50 davanja, za izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku; Damiru Leichu za darovanu krv iznad 50 davanja, za izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku; Luki Predrevcu za posebna postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama; te Josipu Marošu također za posebna postignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama.

Isto tako, Heleni Schweigert dodijeljena je prigodna nagrada za odličan uspjeh u svih osam razreda, te za sudjelovanje na mnogim županijskim natjecanjima, kao i na državnom natjecanju iz vjeronauka.

U ime svih laureata, vijećnicima i predsjedniku Općinskog vijeća Josipu Piskaću, te općinskom načelniku Mirku Rončeviću zahvalila se Zrinka Brajnović.

(nm / adf; Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button