NASLOVNICAOPĆINE

DAN OPĆINE ČAĐAVICA: 13. međužupanijska izložba hladnokrvnih konja i revija zaprega

U povodu proslave Dana općine Čađavica i blagdana Petrova, na nogometnom igralištu u Čađavici održana je 13. međužupanijska izložba hladnokrvnih konja Konjogojske udruge slavonskih uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica i uvijek atraktivna revija zaprega.

Izložbu konja otvorio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, koji je u Čađavicu došao zajedno s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesnom Bedeković, članom Uprave Hrvatskih šuma Igorom Fazekašem, svojim zamjenikom Marijom Klementom i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojanom Mijokom, a nešto kasnije stigao je i donedavni saborski zastupnik Josip Đakić.

Gosti su imali priliku provesti se konjskim zapregama kroz Čađavicu, te razgledati plemenite životinje.

Svim sudionicima podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje, a vlasnicima konja uručili su ih ministrica Vesna Bedeković, župan Igor Andrović, općinski načelnik Mirko Rončević i predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Miško Šklempe. Također, Miško Šklempe uručio je zahvalnicu i načelniku Rončeviću za dugotrajnu suradnju i odličnu organizaciju dosadašnjih izložbi.

Cijelu manifestaciju uveličali su članovi Motokluba Zvijeri Čađavica i njihovi gosti, ”dojahavši” na svojim ”makinama” s mnogo više konja.

Iako je ovogodišnja manifestacija bila dosta skromnija, zbog trenutne situacije vezane uz koronavirus, posjetitelji su ipak mogli uživati u programu.
(df/Foto: D. Fišli, K. Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button