DOGAĐANJANASLOVNICA

Dan nakon poplave djelatnici DV Zeko Slatina pomogli oko čišćenja vrtića u Čačincima

Nakon što je jučerašnji dan istočnom dijelu Virovitičko-podravske županije, posebno općinama Mikleuš i Čačinci, donio nezapamćeno nevrijeme s tučom te izuzetno obilnim količinama kiše, danas su vrijedni ljudi krenuli u čišćenje potopljenih prostorija DV Čačinci.

Danas, dan nakon velike poplave u Čačincima, mala, ali vrijedna delegacija predvođena v.d. ravnateljice DV Zeko Slatina Helenom Hegediš i zaposlenici Kristina Šokac, Ljiljana Job, Dalibor Puhanić i Anđela Božićković, otišli su u pomoć svojim prijateljima u raščišćavanju nastale štete.

Dolaskom na teren priključili su se akciji koja je već bila u tijeku. Procjenjuje se da je materijalna šteta  ogromna što se može vidjeti i na fotografijama ispod teksta.

Podsjetimo, u vrlo kratkom roku na području Čačinaca palo je preko 50 litara kiše po četvornom metru. Najgore je pogodilo novoizgrađeni dječji vrtić i prostorije Nogometnog kluba “Mladost” koji su doslovce bili potopljeni. U vrtiću je bilo preko metar i pol vode, a stvarna šteta će biti procijenjena u danima koji dolaze.

Načelnik općine Čačinci Alen Jurenac sa suradnicima već jučer je izašao na teren kako bi se stvorio uvid u nastalu štetu. Tu su naravno ključne uloge odigrali i djelatnici vatrogasnih društava kako bi se prokopao kanal da se osigura prohodnost cesta.

tks(Izvor i Foto:DV Zeko Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button