DOGAĐANJANASLOVNICA

DAN GRADA: U Slatini održane sportske igre hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata s područja VPŽ

U organizaciji Udruge HVIDR-a Slatina, a povodom obilježavanja Dana grada Slatine danas su u Slatini održane tradicionalne sportske igre hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije.

Uoči otvaranja sportskih igara odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem cvijeća i lampiona, te molitvom ispred spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade, gdje su počast odali članovi udruga HVIDR-a Slatina, HVIDR-a Orahovica i HVIDR-a Virovitica, te predstavnici Grada Slatine.

Prije početka igara, na Trgu Ruđera Boškovića okupljenim natjecateljima su se s nekoliko pozdravnih riječi obratili predsjednik slatinske HVIDR-e Nenad Križić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić koji je igre i otvorio.

– Drago mi je što smo se ponovno okupili na ovim igrama koje se tradicionalno održavaju u sklopu proslave Dana grada Slatine te vas pozivam da se u zajedništvu poklonimo i odamo počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata na obljetnicama i komemoracijama koje se održavaju ovih dana, – istaknuo je Križić te podsjetio kako su ove igre ujedno i priprema za nadolazeće izlučno natjecanje ŠNIDOR koje će se krajem rujna ili početkom listopada održati u Virovitici.

– Našim dragim gostima iz Virovitice i Orahovice želim dobrodošlicu, a mojim sugrađanima što drugo reći nego da mi je drago što ponovno imam čast biti ovdje s vama budući da se u protekla dva mjeseca zaista družimo vrlo intenzivno na raznim događanjima tijekom pripreme, odnosno proslave Dana grada Slatine. Hvala vam na dosadašnjoj suradnji, a vjerujem da ćete i nadalje biti vrlo aktivni sudionici društvenog života u našem gradu, – istaknuo je Jakšić zaželjevši svim natjecateljima puno uspjeha u njihovim disciplinama.

– Sve vas pozdravljam u ime gradonačelnika Denisa Ostrošića i svoje osobno ime kao jedan od vas koji se također natječem u streljaštvu. Zajedno u ratu, zajedno u miru, tako je uvijek bilo i bit će. Drago mi je što se na ovim susretima okupljamo već dugi niz godina i njegujemo tu tradiciju u prigodi Dana grada Slatine. Ovim putem još se jednom želim zahvaliti slatinskoj HVIDR-i, jednoj od najaktivnijih udruga u Slatini, hvala vam svima koji iznosite taj dio aktivnosti na svojim leđima zajedno s predsjednikom Križićem. Grad Slatina će i nadalje pružati potporu, kako HVIDR-i tako i svim ostalim braniteljskim udrugama koje djeluju na slatinskom području, – rekao je dogradonačelnik Nikolić.

Hrvatski vojni invalidi su se natjecali u četiri discipline: visećoj kuglani, elektronskom pikadu, stolnom tenisu i streljaštvu zračnom puškom, a postignuti su sljedeći rezultati:

Viseća kuglana ekipno:

 1. HVIDR-a Orahovica (Franjo Bucić, Damir Vratković, Robert Kuzmić, Damir
  Krklec)
 2. HVIDR-a Virovitica (Nedeljko Dunaj, Josip Viljevac, Željko Dolenčić, Antun
  Gutić)
 3. HVIDR-a Slatina II (Drago Sabljak, Nikola Petrak, Franjo Kraljik, Josip
  Podboj)

Viseća kuglana pojedinačno:

 1. Damir Vratković (HVIDR-a Orahovica)
 2. Nikola Petrak (HVIDR-a Slatina II)
 3. Ivan Medved (HVIDR-a Slatina I)

Elektronski pikado ekipno:

 1. HVIDR-a Slatina II (Siniša Terek, Dragan Rukavina)
 2. HVIDR-a Slatina I (Blaženka Nađ, Tadija Barišić)
 3. HVIDR-a Virovitica (Milan Đuradin, Josip Hjmaši)

Elektronski pikado pojedinačno:

 1. Dragan Rukavina
 2. Siniša Terek
 3. Tadija Barišić

Stolni Tenis

 1. Dragan Rukavina – HVIDR-a Slatina I
 2. Darko Kupres – HVIDR-a Slatina I
 3. Dragan Arsin – HVIDR-a Slatina II

Streljaštvo zračnom puškom ekipno:

 1. HVIDR-a Slatina I (Ilija Nikolić, Josip Podboj, Damir Parc)
 2. HVIDR-a Slatina II (Josip Keler, Alan Grgić, Zdravko Čavlović)
 3. HVIDR-a Slatina III (Tadija Barišić, Dragan Arsin, Nenad Križić)

Streljaštvo zračnom puškom pojedinačno:

 1. Josip Podboj
 2. Damir Parc
 3. Josip Keler

Medalje najboljim ekipama i pojedincima uručili su predsjednik slatinske HVIDR-e Nenad Križić i zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button