DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Dan grada Slatine u gradskoj Knjižnici!

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina se, kao i sve ostale ustanove, priprema za obilježavanje Dana grada!
Niz aktivnosti započeli su radionicom “SLavimo” koja je okupila veselo društvo djece i tinejdžera.

U prvom  dijelu radionice sudionici su se podsjetili povijesti našega grada razgledavajući fotografije i videozapise koji prikazuju kako je Slatina izgledala u prošlosti.
Stariji sudionici radionice prepoznali su neke dijelove grada i uočili veliku razliku od današnjeg izgleda. Zajednički su ponovili, a oni mlađi naučili, zašto je 1. rujna važan datum za Slatinu.

Nakon povratka u sadašnjost, u prvi plan su izašle boje za tkaninu, a svaki je sudionik radionice vrlo maštovito osmislio vlastiti natpis, ukras ili slogan kojim je oslikao majicu bijele boje.
Djeca su otisnula razne oblike i nazive na majice, tako da su se uz vrlo kreativne na majicama našli i već poznati natpisi kao što su “Slatina u srcu”, “U Slatini su svi strašni”, “Moja Slatina” i sl.

Uz bijele majice, boje su pronašle i poneku platnenu torbu, ali najlakše su ipak obojale prstiće sudionika koji za to nisu marili jer su se izuzetno dobro zabavljali.

– Zahvaljujem djeci, tinejdžerima, roditeljima, djelatnicama Knjižnice i svima onima koji su pomogli u organizaciji i pripremi ove slavljeničke radionice!, – rekla je v.d. ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Marija Cindrić, te dodala kako će ukrašene majice biti izložene i prezentirane 31. kolovoza u sklopu programa za Dan grada, u 13 sati u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Slatina gdje će se, također, moći vidjeti i mala izložba ostalih radova ljetnih radionica.

– Približavanjem novoj nastavnoj godini, približavamo se i kraju ljetnog ciklusa radionica. Mladi korisnici Knjižnice imat će priliku sudjelovati na još samo nekoliko ljetnih radionica, a onda se Knjižnica okreće reviziji cjelokupnog fonda i pripremama za jesen.

 Ljeto u Knjižnici 2021.g. pružilo je mnogo druženja s djecom, mladima, ali i odraslima. Sretni smo i zahvalni na potpori i posjećenosti, a posebno tijekom radionice “SLavimo” kojom smo se zajednički pripremili za Dan našega grada!, – zaključila je Cindrić.
(mf/Izvor: GKiČ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button