DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

Dan Grada Slatine: Prijateljska nogometna utakmica Vretenaca i MNK Slatina

Ovogodišnjem obilježavanju Dana Grada Slatine pridružile su se i brojne udruge i klubovi koji aktivno djeluju na području grada, a među njima su i UOSIT Vretenac i MNK Slatina koji su jučer (četvrtak) odlučili dati svoj doprinos tako što su organizirali jednu prijateljsku nogometnu utakmicu.

Kako je istaknula Ana Teodorović, voditeljica projekta “CRES” koji provodi Udruga Vretenac, druženju su prethodili marljivo treniranje i osmišljavanje najbolje nogometne strategije, a zajedno su prošli i kroz glavna nogometna pravila i naučili mnogo toga što neki od njih nisu znali kako bi se pripremili za ovu utakmicu.

Jučerašnje druženje je započelo pripremama ispred prostorija udruge u parku Sekvoje gdje se muški dio Vretenaca lagano počeo zagrijavati za ovu njima vrlo značajnu utakmicu kako bi bili što spremniji i dali ono najbolje od sebe.

Nakon toga su se uputili prema Staroškolskom igralištu gdje su se sastali s kadetskom ekipom MNK Slatina predvođenom predsjednikom i trenerom Nikolom Miščevićem koji je Vretencima objasnio i pokazao osnovne nogometne vještine, ali i pokoji trik.

Zatim su se svi zajedno razgibali i zagrijali, što je, kako su naučili, vrlo bitno da bi se spriječile eventualne ozljede. Tako zagrijani i spremni, utakmicu su odigrali u tri rotirajuće ekipe u mješovitom sastavu Vretenaca i kadeta MNK Slatina.

Dok su dečki igrali, ženska ekipa Udruge Vretenac uz pratnju roditelja i prijatelja pomno je pratila svaki njihov korak, dobacivala im savjete kako da unaprijede igru te naravno strastveno navijala.

Rezultat je u ovoj prijateljskoj utakmici naravno bio u drugom planu, najvažnije je bilo podijeliti ljubav prema ovoj najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. A ljubav je svakako pokazao veliki obožavatelj nogometa, Goran Grahovac koji je vjerojatno bio najoduševljeniji ovim derbijem i za kojeg bismo mogli reći da je jučer ostavio “srce na terenu”.

Premda su obje strane bile izuzetno zadovoljne ovom sportskom akcijom, ovo nije ni prva niti zadnja suradnja Udruge Vretenac i MNK Slatina.

– Naša suradnja je krenula prije nekoliko godina kada je MNK Slatina za prijateljsku utakmicu protiv MNK Futsal Dinamo Vretencima osigurao dvadesetak ulaznica kako bi i oni mogli svjedočiti tom velikom događaju. Nakon takve pozitivne suradnje, željeli smo ih uključiti i u naš projekt koji financira Ministarstvo turizma i sporta RH, a koji obuhvaća kadetsku i juniorsku ekipu našega kluba. S Vretencima ćemo se tako ponovno susresti na terenu i u narednim mjesecima odigrati još nekoliko nogometnih utakmica – rekao je predsjednik MNK Slatina Nikola Miščević, naglašavajući važnost ovakvih zajedničkih sportskih inicijativa koje okupljaju zajednicu i promiču ljubav prema sportu.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button