DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Dan državnosti u Nazorovoj uz sport i druženje

Duga tradicija obilježavanja Dana državnosti u Nazorovoj nastavila se i danas, a društvo iz istoimenog Mjesnog odbora ponovno je uspjelo okupiti veliki broj ljudi, posebice djece, koji su mogli uživati u prekrasnom danu ispunjenom brojnim sadržajima.

Veliki obol i ovogodišnjoj proslavi dao je i Grad Slatina, a valja pohvaliti i brojne sponzore koji su također svojim prilozima nesebično pomogli održavanju ove lijepe tradicije. Samo otvorenje počelo je u 14 sati pozdravnom riječi domaćina odnosno Stojanke Varju predsjednice Mjesnog odbora Vladimir Nazor i zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilije Nikolića kojem je pripala čast i da službeno proglasi igre otvorenim. A te igre sastojale su se od malonogometnog turnira i 3. natjecanja u starim sportovima gdje je pak veliku organizacijsku ulogu preuzela Udruga sportske rekreacije Sport za sve Podravac Sopje.

Upravo se organizacijom tih natjecanja željelo privući što veći broj djece i mladih, a taj cilj definitivno je ispunjen. Nisu organizatori zaboravili niti na one najmlađe, a za njih je cijeli dan bio dostupan veliki napuhanac i to potpuno besplatno. A besplatno je bilo i sve ostalo, od kotizacija za turnir, preko osvježavajućih napitaka i grickalica pa sve do večere odnosno graha kojeg su mogli kušati svi posjetitelji proslave.

Inače na malonogometni turnir prijavilo se 9 mahom mladih momčadi, a prvo mjesto uzeli su Jazavci. Lijepo je bilo vidjeti i brojne ekipe lokalnih udruga koje još uvijek marljivo rade s djecom na očuvanju tradicije, u ovom slučaju starih sportova. Tu je pak na vidjelo izašlo da najbolje rade odnosno treniraju te sportove članovi Vaške ukupni pobjednici natjecanja. Medalje i pehare najboljima uz pomoć članica MO Vladimir Nazor dodijelio je Tomo Tomić predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine.

 

Nazorova 2024. – Dan državnosti

 

Stari sportovi

 

1.-4. razredi

Trke u vrećama

 1. Miholjac II
 2. Sopje
 3. Slatina

Gađanje kozane

 1. Miholjac II
 2. Vaška
 3. Sopje

Bacanje potkove

 1. Đurđenovac
 2. Vaška
 3. Slatina

Bacanje karika

 1. Vaška
 2. Miholjac II
 3. Miholjac I

 

5.-8.razredi

Skakanje u vreći

 1. Vaška
 2. Slatina
 3. Sopje

Gađanje kozane

 1. Vaška
 2. Miholjac I
 3. Sopje

Bacanje potkove

 1. Sopje
 2. Miholjac I
 3. Miholjac II

Bacanje karika

 1. Vaška
 2. Miholjac I
 3. Đurđenovac

Ukupni poredak – ekipno

 1. Vaška
 2. Miholjac II
 3. Sopje

 

Malonogometni turnir

 1. Jazavci
 2. Šantićeva družina
 3. MNK Slatina kadeti

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button