DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Dan činjenja dobrih djela u IOŠ Slatina

Činim pravu stvar…

Svjetski dan činjenja dobrih djela obilježava se raznim aktivnostima u čak 110 zemalja diljem svijeta, a cijelu je akciju prije 18 godina pokrenula međunarodna organizacija Good Deeds Day koja je danas prerasla u globalni događaj okupljajući milijune dobročinitelja. Pokretač ove akcije u Hrvatskoj, samoborska je udruga Djeca za bolji svijet, a zahvaljujući velikom odazivu, naša je zemlja proglašena jednom od najaktivnijih na svijetu!

Na inicijativu pedagoginje IOŠ Slatina Snježane Ostojić i ova se škola pridružila ovom valu dobrote.

U petak 12. travnja 2024. upriličeni su,u prostoru škole, druženje i radionice za djecu posebnih odjela slatinskih osnovnih škola te članove Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina. Radionice objedinjene pod nazivom „Činim pravu stvar“, pripremili su učenici zanimanja krojač i pomoćni krojač sa svojim mentoricama Spomenkom Prša i Paulom Kukuljević Idek te stolar i pomoćni stolar sa svojim mentorima Jasnom Varga, Krunoslavom Huberom i Slavenom Zelenkom.

Cilj ovih radionica i druženja je vršnjačka potpora i podrška u procesu profesionalne orijentacije.

Nazivi radionica su:

Postani modni dizajner!

Igrajmo se platnom!

Igru izradi pa se nagradi!

Što sve može jedno drvo?!

Učenice zanimanja frizer, s mentoricom Kornelijom Zubčević, svojim su frizerskim vještinama, učinile ovaj dan gotovo savršenim za sve. Napravile su pletenice, valove i lakirale nokte svim zainteresiranim sudionicima.

Znamo da smo danas učinili pravu stvar. Činimo je svaki dan, njegujući empatiju i senzibiliziranost za sve one koji to i više nego zaslužuju. Hvala svima koji su pridonijeli ovom danu i zamahnuli svojim čarobnim štapićem dobrote! (Snježana Ostojić, Patricija Karaman, Ivana Sabolić, Tatjana Lulić Prpić, Ana Teodorović, Paula Kukuljević Idek, Spomenka Prša, Jasna Varga, Kornelija Zubčević, Ivana Lukač Vuković),-kažu iz IOŠ Slatina.

“Nijedan čin dobrote, bez obzira koliko malen, nikad nije protraćen.” – Ezop

(tks/Tekst: Ivana Lukač Vuković/Foto: IOŠ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button